sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăConflict amoros ascuns de profesori

Conflict amoros ascuns de profesori

Incidentul cumplit în urma căruia un licean botoşănean în vârstă de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital ar fi pornit de la o fată. Astfel, colegii celor doi adolescenţi din cadrul Şcolii de Cooperaţie afirmă că totul a pornit din cauza unei tinere, de care amândoi se îndrăgostiseră. Varianta colegilor ar fi că agresorul nu l-a îmbrâncit pe colegul său, ci a intenţionat să îl lovească cu capul de chiuvetă. Acest lucru urmează, însă, să fie stabilit de poliţiştii care au demarat o anchetă. „În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

Cazul este unul fără precedent în ultimii ani şi, deşi agresiunea a avut loc în cadrul unei unităţi de învăţământ cu regim privat, aceasta se supune unor norme şi regulamente ale Inspectoratului Şcolar, dar şi bunului simţ în cele din urmă, norme care se pare că au fost ocolite în mare măsură. Astfel, tatăl victimei a aflat de agresiune abia după ce copilul a ajuns la spital, motiv pentru care bărbatul a şi acuzat conducerea şcolii că a dorit să ascundă cazul, nefiind apelat nici serviciul 112.

Ieri, bărbatul a ajuns la şcoală pentru a-şi manifesta nemulţumirea legată de modul în care reprezentanţii unităţii de învăţământ au ales să rezolve problema, fără a anunţa serviciul de urgenţă 112. „I-am întrebat de ce nu au anunţat salvarea, poliţia, când au aflat ce s-a întâmplat. Mi-au spus că aşa a vrut băiatul, să nu se sune la 112”, a spus bărbatul nemulţumit.

Oferind părintelui scuza că elevul nu a dorit să fie sunat serviciul 112, cadrele didactice au omis faptul că în cauză era vorba de un minor care fusese rănit la cap şi care fusese victimă a unei agresiuni, ce se petrecuse şi într-o unitate de învăţământ, iar apelul la 112 nu era o decizie care să îi aparţină lui, ci adulţilor, adică profesorilor de serviciu, care se presupune că erau responsabili de siguranţa acelor tineri.

 

Opinii schimbate după discuţii cu directorul şcolii

 

Tatăl adolescentului a dorit iniţial să stea de vorbă cu reprezentanţii presei în faţa unităţii de învăţământ, însă imediat a fost sunat pe telefonul mobil, fiind nevoit să intre din nou în şcoală. „M-a sunat domnul poliţist şi mi-a spus să mai intru să mai dau o declaraţie”, a spus Vasile P.

La ieşirea de la întâlnirea cu directoarea unităţii şi cu reprezentanţii poliţiei, bărbatul şi-a schimbat aproape complet discursul, acesta refuzând să mai dialogheze, repetând în continuu că a stat de vorbă cu directoarea unităţii şi că „poliţia îşi face datoria”.

Cei din conducerea şcolii au refuzat orice contact cu reprezentanţii presei pentru a oferi un punct de vedere oficial.

 

Anchetă în unitatea de învăţământ

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, la nivelul Şcolii de Cooperaţie s-a constituit ieri o comisie de anchetă, care urmează să prezinte concluziile şi către inspectorat, ulterior existând posibilitatea aplicării unor sancţiuni la nivelul unităţii.

Potrivit medicilor ieşeni, copilul era ieri în afara oricărui pericol, urmând să mai fie ţinut o scurtă perioadă pentru observaţie, după care va fi externat cu tratament la domiciliu.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.6 ° C
12.1 °
11.6 °
54 %
3.3kmh
44 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...