Femeie ucisă la traversat strada

0

O femeie a murit, chiar sub ochii nepoatei, după un accident grav. Evenimentul cumplit a avut loc vineri noapte, când două femei, în vârstă de 77 şi 70 de ani, din Cătămărăşti, au încercat să traverseze strada prin loc nepermis, însă au fost lovite în plin de un Audi A6, condus de L.C. de 21 de ani, din Darabani. Cele două femei, împreună cu nepoata uneia dintre ele, se întorceau de la biserică, iar în zona Secţiei Drumuri Naţionale din Cătămărăşti, la intersecţia cu drumul spre RAR, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

„Am tras de volan şi am încercat să le evit, dar mi-au apărut în faţă. Au încercat să traverseze în fugă”, a spus tânărul şofer, care era şi el în stare de şoc.

Pentru una dintre femei, G.A, în vârstă de 70 de ani, bunica tinerei aflată pe marginea drumului, impactul a fost fatal, în timp ce cealaltă a fost aruncată în şanţul de pe marginea drumului naţional. În scurt timp, la faţa locului a fost o adevărată desfăşurare de forţe de intervenţie. O ambulanţă cu medic a SMURD şi încă două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) au ajuns la locul accidentului, precum şi mai multe echipaje de poliţie. Din păcate, pentru bătrâna de 70 de ani nu s-a mai putut face nimic.

„Impactul a fost unul foarte violent, pacienta suferind leziuni incompatibile cu viaţa la nivelul craniului şi coloanei cervicale, putându-se doar constata decesul”, a precizat un cadru medical.

Cealaltă bătrână, E.C., a fost preluată de o ambulanţă şi transportată de urgenţă la spital, după ce medicul i-a acordat primul ajutor la faţa locului, iar nepoata bătrânei decedate a fost şi ea dusă la spital. „Pacienta minoră nu a suferit răni în urma accidentului, însă era în stare de şoc, având un atac de panică”, a precizat un asistent din cadrul SJA Botoşani.

 

Victimă plimbată între judeţe

 

A două victimă a suferit mai multe traumatisme şi fracturi, însă şi un traumatism puternic la cap, motiv pentru care a fost cu greu stabilizată de medicii botoşăneni, după care a fost direcţionată către Clinica de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iaşi, pentru că rana de la cap părea cea mai gravă.

„Pacientei i-a fost suturată o plagă palpebrală, însă a fost redirecţionată la Botoşani, după o serie de investigaţii de specialitate, aceasta suferind o fractură fără deplasare a oaselor feţei şi fără leziuni cerebrale”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani. Ulterior, aceasta a fost internată pe secţia de ortopedie şi traumatologie, din cauza unei fracturi de bazin suferită în urma impactului.

Circulaţia la faţa locului a fost blocată câteva zeci de minute, timp în care criminaliştii au efectuat măsurători pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...