sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăHaos rutier cu zăpada primăverii

Haos rutier cu zăpada primăverii

Vremea neobişnuită pentru această perioadă a anului a adus la Botoşani un val de accidente, dar şi circulaţie în condiţii de iarnă în plină primăvară. Astfel, vizibilitatea scăzută, ninsoarea abundentă, drumul alunecos, dar şi neatenţia au condus spre o serie de accidente în urma cărora mai mulţi oameni au ajuns la spital.

Sâmbătă seară, trei accidente au avut loc aproape simultan. Unul dintre acestea a avut loc între Cerviceşti şi Leorda, când un şofer în vârstă de 25 de ani al unui Audi a intrat în depăşirea unui Ford Focus. Din cauza drumului acoperit cu zăpadă, în timpul manevrei autoturismul Audi a intrat în derapaj şi s-a izbit în Ford, care a ieşit de pe carosabil şi s-a dat de două ori peste cap.

În urma accidentului, şoferul de 55 de ani din Ford a fost rănit şi transportat cu ambulanţa la spital.

Maşină abandonată în şanţ

 

Tot sâmbătă, o maşină a ajuns în şanţ pe drumul european E 58 Botoşani-Suceava, pe fondul stării drumului, afectat de ninsoare. Şoferul unui Opel, care venea dinspre Suceava spre Botoşani, a derapat, a intrat pe contrasens şi s-a oprit în şanţul din beton de pe partea stângă a drumului. Din fericire nu au fost victime, iar şoferul a plecat acasă abandonând maşina în şanţ.

Un alt accident a avut loc pe Bulevardul Mihai Eminescu, la intersecţia cu strada Nicolae Iorga. Un bărbat de 38 de ani, care conducea un Volkswagen dinspre Bazar spre Bucovina, nu a acordat prioritate unui Renault, condus de un bărbat de 47 de ani, care venea dinspre Şoseaua Iaşiului spre Casa Tineretului, iar autoturismele s-au izbit violent.

În urma accidentului, un pasager în vârstă de 32 de ani, din Renault, a fost preluat de către echipajul cu medic al SMURD şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

Şoferii au refuzat transportul la spital, aceştia fiind testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 

Autoturisme ieşite în decor

 

Numărul maşinilor ieşite în decor în nici 24 de ore a fost foarte mare. Sâmbătă seară, mai mulţi şoferi au căzut victime în zona pădurii Zosin, unde câteva maşini, printre care un BMW şi un Opel, au ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Seria a continuat şi ieri, când mulţi şoferi au uitat că circulau pe un drum acoperit cu zăpadă şi că viteza ar trebui adaptată la condiţiile meteo. Astfel, un Opel Zafira, în care se aflau cinci persoane, a derapat într-o curbă la stânga, a ieşit de pe partea carosabilă şi s-a răsturnat pe cupolă în apropiere de pădurea Baisa. Pasagerii nu au fost răniţi, ei reuşind să iasă singuri din vehiculul destul de avariat.

Aproape în acelaşi timp, o maşină în care se aflau trei persoane a ieşit în decor pe drumul naţional Botoşani-Dorohoi, în apropiere de Văculeşti.

 

Ambulanţe încurcate de nămeţi

 

Cantitatea foarte mare de zăpadă căzută într-un timp scurt a făcut ca anumite porţiuni de drum să fie foarte greu de străbătut de echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Astfel, la unele cazuri dintre judeţ s-a ajuns cu întârziere, fiind nevoie de intervenţia autosanitarelor echipate cu tracţiune integrală, mai ales în zonele care implicau drumuri în rampă, cum ar fi spre Orăşeni, Zăiceşti, sau în Săveni. De altfel, autosanitara care deserveşte Săveniul a fost adusă ieri pe o platformă la Botoşani, din cauza unor defecţiuni suferite după ninsoarea din weekend.

 

Deszăpezire supravegheată de prefect

 

Prefectul Dan Şlincu şi şeful Secţiei Drumuri Naţionale, Viorel Zacreţchi, au urmărit ieri în teren operaţiunile de deszăpezire a sectoarelor de drum naţional.

Drumurile naţionale erau aseară circulabile în condiţii de iarnă. „Am vrut să vedem la faţa locului care este situaţia şi sper că vom trece cu bine de perioada aceasta de ninsori şi visco.”, a spus prefectul Dan Şlincu.

Ninsoarea a impus acţiuni şi din partea Urban Serv. Simion Drelciuc, directorul societăţii, a declarat că s-a intervenit încă din după amiaza zilei de sâmbătă. Pe străzi s-au împrăştiat peste 50 de tone de material antiderapant, în condiţiile în care principala operaţiune a fost pluguirea zăpezii. Activitatea de deszăpezire este îngreunată de maşinile parcate pe străzi.

 

Dispecerate pentru starea drumurilor

 

– Drumuri judeţene: 0231/510.792;

– Drumuri naţionale: 0231/516.524 sau 0231/514.395;

– Municipiul Botoşani: 0231/517.007

* informaţii pot fi obţinute şi de pe aplicaţia DSU a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

 

– Tudor CHIRIAC

– Alexandru DOROFTEI

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
6.9 ° C
7.2 °
5.5 °
95 %
1.4kmh
17 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
7 °
mar
10 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...