Şofer inconştient aruncat în puşcărie

0

Nu mai este de glumit cu aventurile pe patru roţi. Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care s-a crezut zmeu al şoselelor, a ajuns la puşcărie. Trimis în judecată pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, Gabriel D., din oraşul Ştefăneşti, a fost condamnat definitiv, luni, la un an şi patru luni de închisoare cu executare şi a fost încarcerat. Ridicat de la domiciliu de poliţiştii oraşului Ştefăneşti, el a fost depus deja în Penitenciarul Botoşani, în vederea executării pedepsei. Angajat ca electrician la o firmă din Botoşani, tânărul locuia chiar într-o cameră din incinta societăţii, iar pe 20 martie 2016, după ce a băut într-un bar, el s-a întors la firmă, unde a găsit cheile de la un Logan şi s-a gândit să facă o plimbare prin oraş, deşi nu avea nici măcar permis de conducere.

În timp ce gonea pe bulevardul Mihai Eminescu, el a fost surprins de un echipaj al Poliţiei Rutiere dotat cu radar, dar nu a oprit, fiind urmărit şi oprit după câteva sute de metri. Între timp, şi patronul societăţii sunase la 112. Întrucât mirosea a alcool, tânărul a fost verificat cu etilotestul, care a indicat o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost dus la spital, buletinul de analiză toxicologică arătând că falsul şofer avea o alcoolemie de 1,40 g %o în sânge.

Trimis în judecată, tânărul a recunoscut totul, dar magistraţii l-au condamnat la închisoare cu executare. „Având în vedere toate circumstanţele cauzei, dar în special atitudinea inculpatului, care nu doar a ignorat dispoziţiile legii, ci pur şi simplu a dat dovadă de un dispreţ total faţă de normele sociale ce ocrotesc circulaţia pe drumurile publice, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere, instanţa consideră că singura cale de îndreptare a inculpatului este executarea pedepsei rezultante în condiţii de detenţie, cu atât mai mult cu cât inculpatul nu s-a prezentat în instanţă pentru a-şi da acordul de a presta o activitate neremunerată în folosul comunităţii”, au subliniat magistraţii.

Condamnat în primă fază de Judecătoria Botoşani, Gabriel D. a făcut apel, sperând că va reuşi să-i înduplece pe judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, dar aceştia i-au respins acţiunea ca „nefondată”. Prin urmare, imediat ce sentinţa a rămas definitivă, tânărul a fost încarcerat.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...