SUV ajuns sub roţile unui camion

0

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Silişcani, a ajuns la Urgenţe vineri noapte, după ce a fost victima unui grav accident de circulaţie. Evenimentul rutier a avut loc la intrarea în Stăuceni dinspre Victoria, când un autotren cu numere de Bistriţa Năsăud, condus de un şofer în vârstă de 30 de ani, a derapat pe şoseaua acoperită cu zăpada într-o curbă la dreapta, moment în care a lovit un Land Rover, condus de bărbatul din Silişcani, care venea din faţă. Impactul a fost unul foarte violent, autoturismul fiind acroşat cu partea din faţă a autotrenului, după care a ajuns sub roţile mastodontului. Maşina a rămas blocată sub roţile camionului, şoferul fiind prins între fiarele contorsionate ale SUV-ului.

La faţa locului a ajuns mai întâi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care era în trecere, acordându-i victimei primul ajutor chiar în maşină, acesta fiind prins între bord şi volan.

„În urma impactului, a rezultat avarierea celor două maşini, iar o persoană a fost încarcerată, respectiv şoferul de pe maşina mică”, a precizat plutonierul major Marius Grădinariu, şeful echipei de intervenţii din cadrul ISU Botoşani.

Două echipaje de descarcerare au muncit aproape jumătate de oră pentru a-l scoate pe bărbat şi a-l preda cadrelor medicale. O ambulanţă cu medic a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe acesta imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Pacientul a sosit în serviciul nostru cu policontuzie prin accident rutier, prezentând traumatism cranian acut, contuzii la nivelul coloanei cervicale, toraco-abdominală, de bazin şi de cot stâng. Era stabil şi a fost internat pentru mai multe investigaţii şi supraveghere medicală”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

 

Accident pus pe seama zăpezii

 

Şoferul camionului le-a spus poliţiştilor că nu a mai putut controla mastodontul din cauza zăpezii de pe şosea şi a ajuns pe celălalt sens de mers. În încercarea de a redresa vehiculul, a lovit o maşina de teren care circula regulamentar. „Nu vedeţi ce e pe drum? Parcă nu au intervenit deloc. Pur şi simplu a fugit de sub mine”, spunea şoferul.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului şi dacă administratorul drumului se face şi el vinovat pentru accident.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...