vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăSUV ajuns sub roţile unui camion

SUV ajuns sub roţile unui camion

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Silişcani, a ajuns la Urgenţe vineri noapte, după ce a fost victima unui grav accident de circulaţie. Evenimentul rutier a avut loc la intrarea în Stăuceni dinspre Victoria, când un autotren cu numere de Bistriţa Năsăud, condus de un şofer în vârstă de 30 de ani, a derapat pe şoseaua acoperită cu zăpada într-o curbă la dreapta, moment în care a lovit un Land Rover, condus de bărbatul din Silişcani, care venea din faţă. Impactul a fost unul foarte violent, autoturismul fiind acroşat cu partea din faţă a autotrenului, după care a ajuns sub roţile mastodontului. Maşina a rămas blocată sub roţile camionului, şoferul fiind prins între fiarele contorsionate ale SUV-ului.

La faţa locului a ajuns mai întâi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care era în trecere, acordându-i victimei primul ajutor chiar în maşină, acesta fiind prins între bord şi volan.

„În urma impactului, a rezultat avarierea celor două maşini, iar o persoană a fost încarcerată, respectiv şoferul de pe maşina mică”, a precizat plutonierul major Marius Grădinariu, şeful echipei de intervenţii din cadrul ISU Botoşani.

Două echipaje de descarcerare au muncit aproape jumătate de oră pentru a-l scoate pe bărbat şi a-l preda cadrelor medicale. O ambulanţă cu medic a ajuns la faţa locului şi l-a transportat pe acesta imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Pacientul a sosit în serviciul nostru cu policontuzie prin accident rutier, prezentând traumatism cranian acut, contuzii la nivelul coloanei cervicale, toraco-abdominală, de bazin şi de cot stâng. Era stabil şi a fost internat pentru mai multe investigaţii şi supraveghere medicală”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

 

Accident pus pe seama zăpezii

 

Şoferul camionului le-a spus poliţiştilor că nu a mai putut controla mastodontul din cauza zăpezii de pe şosea şi a ajuns pe celălalt sens de mers. În încercarea de a redresa vehiculul, a lovit o maşina de teren care circula regulamentar. „Nu vedeţi ce e pe drum? Parcă nu au intervenit deloc. Pur şi simplu a fugit de sub mine”, spunea şoferul.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului şi dacă administratorul drumului se face şi el vinovat pentru accident.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...