Tânăr împins la suicid de droguri

0

Desfăşurare de forţe de intervenţie pentru un tânăr aflat sub influenţa substanţelor interzise. În vârstă de 20 de ani, tânărul s-a suit pe pervazul unui geam de mici dimensiuni de la etajul IV al unui bloc de locuinţe din zona Manoleşti, de unde ameninţa că se aruncă. Vecinii care au putut observa toată scena din parcarea blocului, alertaţi şi de ţipetele acestuia, au sunat imediat la 112, la faţa locului ajungând în scurt timp două echipaje de pompieri, unul de poliţie, jandarmi, precum şi un echipaj de ambulanţă.

Spaţiul viran dintre blocuri s-a animat rapid de zeci de vecini şi curioşi, alarmaţi de gestul tânărului. Un echipaj de poliţie a reuşit însă, după câteva minute de discuţii, să îl convingă să intre din nou în casă de pe pervaz, moment în care a fost înşfăcat de doi jandarmi şi dus la ambulanţa din parcarea blocului.

 

„Când nu consumă nimic e băiat bun”

 

Pentru că era tot mai agresiv şi agitat, acesta a fost încătuşat de către oamenii legii. De altfel, potrivit vecinilor, acesta este cunoscut în zonă ca un scandalagiu, aflându-se de mai multe ori în atenţia poliţiştilor şi pentru acest aspect. „Îl ştie tot cartierul. Când nu consumă nimic e băiat bun, dar în rest e pus tot timpul pe scandal şi parcă îşi pierde minţile. Abia lega două vorbe. Era foarte incoerent”, a spus un vecin care a privit ieri toată scena.

Potrivit acestora, tânărul ar fi fumat ţigări cu plante etnobotanice cu câteva ore înainte, acesta fiind şi în atenţia poliţiştilor pentru acest lucru.

Tânărul a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe, în autosanitară fiind însoţiţi de un jandarm, pentru a evita rănirea cadrelor medicale. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru pentru un consult, după care a fost imediat direcţionat, sub escorta jandarmilor, către Secţia de Psihiatrie a spitalului, pentru investigaţii suplimentare şi consult de specialitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Deşi în vârstă de doar 20 de ani, şi aparent cu o constituţie nu foarte robustă, tânărul a fost încadrat de doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Jandarmi şi încătuşat cu mâinile la spate.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...