Sărbătoare plină de tragedii pe şosele

0

Cinci persoane au ajuns la spital şi şase autoturisme au fost făcute praf din cauza neatenţiei şi inconştienţei la volan. Acestea au fost rezultatele a patru evenimente rutiere grave care au avut loc pe străzile din judeţ în mai puţin de 36 de ore.

Cel mai grav a avut loc aseară, pe drumul ce leagă localităţile Costeşti de Răchiţi. Cunoscut ca un drum pe care deseori botoşănenii îşi testează caii putere ai maşinilor, pentru că este o porţiune în linie dreaptă, bucata de şosea a mai făcut ieri două victime.

Un Volkswagen Passat, condus de o tânără în vârstă de 28 de ani, a ieşit în afara carosabilului şi s-a dat de mai multe ori pe cap pe câmp.

Accidentul a avut loc pe fondul vitezei excesive, şoferiţa scăpând maşina de sub control după ce a trecut cu viteză peste o denivelare în şosea. Pentru un moment, maşina s-a desprins uşor de carosabil, iar când a revenit a ajuns pe contrasens, tânăra a frânat şi a tras de volan pentru a intra pe propriul sens de mers, moment în care a pierdut controlul maşinii, a rupt un stâlp de pe marginea drumului şi apoi s-a dat peste cap de câteva ori, ajungând la aproape 20 de metri de şosea.

Bucăţi din caroseria maşinii, inclusiv o roată şi bateria, erau împrăştiate pe o rază de câteva zeci de metri. Tânăra şi un prieten de-al acesteia, în vârstă de 33 de ani, pasager pe scaunul din dreapta, au fost răniţi, la faţa locului sosind două ambulanţe.

La faţa locului au ajuns şi două echipaje de poliţie, care au început cercetările pentru a stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul.

 

Autoutilitară răsturnată la Dorobanţi

 

Şirul accidentelor a început însă de sâmbătă dimineaţă, când o persoană a fost rănită după răsturnarea unei autoutilitare pe drumul judeţean Dorobanţi-Vorniceni.

Un alt accident grav a avut loc ieri dimineaţă, la intrarea în oraş. Un şofer s-a dat cu maşina peste cap după ce a lovit o alta parcată pe marginea drumului. F.T., din Albeşti, se deplasa cu un Volkswagen Golf IV pe strada I.C. Brătianu, în Bariera Suliţa, iar, la un moment dat, pe fondul vitezei, a acroşat o altă maşină parcată regulamentar pe partea dreaptă a drumului, după care s-a răsturnat pe cupolă.

În urma accidentului, şoferul în vârstă de 28 de ani a fost rănit, fiind scos de ceilalţi participanţi la trafic din maşina răsturnată, după care a fost preluat de un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA).

Martorii susţin că şoferul, care nu se afla sub influenţa alcoolului, ar fi invocat explozia unui cauciuc, care l-a făcut să piardă control asupra volanului. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au demarat o anchetă, luându-se în calcul şi oboseala şoferului.

 

Biciclist rănit după coliziunea a trei maşini

 

Tot ieri, trei maşini au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul european E58, la ieşirea din Flămânzi spre Frumuşica. Accidentul a avut loc în momentul în care şoferul unei autoutilitare care circula spre Frumuşica a intrat în depăşirea unui biciclist, fără a observa un Opel care făcea o manevră de viraj la stânga de pe un drum secundar.

Cele două maşini s-au ciocnit violent, iar şoferul unei a treia maşini, un Volkswagen Sharan, care venea din spate, nu a mai putut frâna şi a intrat şi el în autoutilitară, în partea din spate. Cele trei maşini au fost serios avariate, însă cel care a avut de suferit a fost biciclistul, care este minor. Acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei din Flămânzi şi transportat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, fiind policontuzionat.

Circulaţia a fost îngreunată timp de aproape o oră în zona accidentului.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...