Bancă luată cu asalt de pensionari

0

Mai mulţi pensionari botoşăneni au fost scoşi joi seară cu forţa din sediul unei unităţi bancare din municipiu, după ce ar fi început să îi ameninţe pe angajaţii instituţiei. Astfel, pensionarii care îşi primesc pensia pe carduri au luat cu asalt sucursalele bancare din municipiu, în speranţa că-şi vor primi drepturile mai devreme, dar ar fi început să facă scandal când au văzut că nu au nici un leu în cont.

Unii au început să-i acuze pe funcţionarii băncilor că se folosesc de banii lor, ei având informaţii că pensiile ar fi virate joi. „Este o situaţie care se întâmplă aproape în fiecare lună, vin mai devreme şi ne acuză pe noi de tot felul de ilegalităţi”, a spus o angajată a unei bănci.

În momentul în care pensionarii un devenit agresivi verbal, angajaţii unităţii bancare au solicitat ajutorul firmei de pază care se ocupă cu siguranţa instituţiei. Aceştia au intervenit şi i-au scos afară pe scandalagii.

Directorul Casei Judeţene de Pensii, Cristina Anton, precizează că banii s-au virat ieri, iar după ora 14.00 oamenii urmau să-i aibă în conturi. „Noi am făcut tot ce ţine de noi, suntem în termenul de depunere a pensiilor, care este pe 15 a fiecărei luni. Noi întotdeauna am încercat să accelerăm puţin acest proces”, a precizat aceasta.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

+0 -0
se încarcă...