Accidentele grave se mută în oraş

0

Circulaţia a fost dată peste cap timp de câteva ore, vineri seara, în intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu, din municipiul Botoşani, unde a avut loc un accident soldat cu trei răniţi, iar două maşini au fost complet avariate.

Impactul a avut loc între un Volkswagen Passat şi un Daewoo Matiz. Matizul, condus de Marian H., în vârstă de 29 de ani, în care se afla şi Cristina M. de 41 de ani, circula dinspre Liceul Mihai Eminescu spre strada Sucevei şi nu a acordat prioritate unui Volkswagen Passat, condus de Andrei O., în vârstă de 23 de ani, care circula pe Bulevard.

În urma accidentului, atât cei doi şoferi, cât şi pasagera au fost răniţi, la faţa locului ajungând echipaje de la Ambulanţă şi SMURD. A fost nevoie şi de intervenţia unui echipaj de descarcerare al pompierilor, deoarece femeia de 41 de ani nu putea să iasă dintre fiarele contorsionate ale maşinii, impactul între cele două autoturisme fiind pe partea ei. Dacă şoferul care a provocat accidentul a fost tratat la faţa locului deoarece a suferit mai multe contuzii la nivelul coloanei cervicale, pasagera din maşina sa şi celălalt şofer a fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

„Femeia şi-a pierdut cunoştinţa după impact, avea mai multe plăgi la nivelul antebraţului drept, traumatism cranio-facial, o plagă la nivelul ochiului drept, precum şi dureri la nivelul coloanei cervicale. A fost transportată la urgenţe pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Pe asfalt s-a scurs o cantitate mare de ulei de la ambele maşini, pompierii sosiţi la faţa locului trebuind să cureţe întreaga zonă.

Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la faţa locului pentru dirijarea traficului şi pentru a demara o anchetă, urmând să stabilească cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

 

Carambol la o trecere de pietoni

 

La nici 24 de ore, un alt accident a avut loc, la doar câteva sute de metri distanţă. Sâmbătă seara, în intersecţia străzilor Onicescu cu Calea Naţională, a avut loc un accident în care au fost implicate trei autovehicule.

Un Mercedes A Class înmatriculat în judeţul Bacău, în care se aflau două femei, a oprit la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate trecătorilor, moment în care a fost izbit în spate de un Volkswagen Passat înmatriculat în judeţul Argeş, condus de un bărbat.

Din cauza impactului puternic, Mercedesul a ricoşat într-un Audi parcat pe marginea străzii. Din fericire, pietonul a apucat să traverseze strada, astfel că nu a fost surprins de maşina aruncată pe trecerea de pietoni în urma impactului, iar în celelalte maşini nu au existat victime, fiind înregistrate doar pagube materiale. Ambii şoferi au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Poliţia continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

 

– Tudor CHIRIAC

 

+0 -0
se încarcă...