spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăBonă minoră făcută sclavă de proxeneţi

Bonă minoră făcută sclavă de proxeneţi

Luată de acasă pentru a fi bonă, o fată în vârstă de 14 ani a fost transformată în prostituată. Este povestea incredibilă a unei minore din comuna Roma, care a fost transformată într-o jucărie sexuală de nişte proxeneţi trimişi în judecată, săptămâna trecută, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava. Gruparea, care era formată din 12 inculpaţi, majoritatea din Suceava, ar fi exploatat sexual 14 tinere, care ar fi fost constrânse să facă sex pe bani.

Partidele de sex aveau loc iniţial în municipiul Suceava, în special zona Gării Burdujeni, însă o parte dintre fete au ajuns să se prostitueze şi în străinătate, cele mai multe în Grecia, dar şi în Italia, la prostituţie stradală.

Şcoală abandonată din cauza lipsurilor

Fata provine dintr-o familie cu o situaţie materială extrem de precară, tatăl fiind bolnav, iar mama nevăzătoare. Singurele surse de venit ale familiei erau alocaţia fetei, pensia mamei şi sumele de bani pe care le câştiga ocazional fratele mai mare al minorei. Din cauza lipsurilor, fata abandonat şcoala în 2014, absolvind numai şase clase, iar un an mai târziu, în vara lui 2015, a fost sunată pe telefonul mobil de un bărbat care s-a recomandat „Vasile” şi care i-a spus că are numărul său de la o prietenă de-a ei. În cadrul discuţiei, „Vasile” i-a spus că sora lui, care stă în municipiul Suceava, are un copil mic şi are nevoie de o bonă. Având mare nevoie de bani, minora nu a refuzat propunerea.

Ulterior a fost sunată şi de sora celui care a contactat-o iniţial, care i-au spus acelaşi lucru – are nevoie de cineva care să stea cu fiica ei în vârstă de doi ani. Cei doi racolatori au fost identificaţi ca fiind Mihai Fluerică, zis „Fanu” sau „Blondu”, din Vorniceni-Botoşani şi concubina lui, Mariana Irina Chelariu, fostă Raicu, din Adâncata (Suceava), trimişi în judecată în dosarul DIICOT.

Fata a fost luată de acasă şi dusă în Burdujeni, în apartamentul în care locuiau cei doi şi fetiţa lor în vârstă de doi ani, unde a primit haine şi mâncare, fiind scoasă la plimbare în parc cu copilul.

Copilă transformată în sclavă sexuală

La scurt timp, susţin anchetatorii, cei doi i-au propus fetei să întreţină relaţii sexuale cu un prieten de-al lor, contra cost, în apartamentul lor. Cei doi i-au spus fetei că aceasta este o soluţie sigură şi rapidă de a face rost de bani şi că va avea protecţia lor, fără a risca să fie lovită sau jignită. Pe acest fond, minora de 14 ani a acceptat să intre în jocul celor doi, întreţinând relaţii sexuale cu clienţi, în aceeaşi locaţie. Ulterior, însă, cei doi concubini s-au certat, iar botoşăneanca a fost adusă acasă, în comuna Roma.

După câteva zile, tot în vara lui 2015, fata a fost sunată de Lenuţa Liliana Gălătuş, o prietenă a sucevenilor, care i-a cerut să vină la ea pentru a-i fi mai bine şi a câştiga bani. Fata a fost preluată de acasă de un bărbat, căruia a trebuit să-i „plătească” drumul cu o partidă de sex.

Ajunsă la destinaţie, Liliana Lenuţa Gălătuş i s-ar fi destăinuit că ea practica prostituţia de la vârsta de 17 ani şi că dacă va învăţa tot ce trebuie, va ajunge să câştige mulţi bani. Femeia ar fi mers la unul dintre clienţi împreună cu fata şi a învăţat-o să facă sex oral, iar la final suceveanca a încasat 100 de lei, dar minora nu a primit niciun leu.

Abuzuri confirmate de legişti

Pentru partidele de sex normal sau oral botoşăneanca era pusă să ceară între 50 şi 150 de lei, în funcţie de disponibilitatea clientului. Fata a mărturisit că în scurt timp i s-a propus să meargă în Germania şi să practice prostituţia.

Realizând pericolul, dar şi faptul că toţi banii ajung la proxeneţi, iar ea nu primeşte nimic, minora le-a spus sucevenilor că se duce până acasă pentru a-şi lua buletinul în vederea plecării în Germania, dar în aceeaşi zi şi-a schimbat numărul de telefon şi nu a mai luat legătură cu aceştia şi nici nu a mai fost căutată.

Cazul a ajuns mai apoi în atenţia procurorilor DIICOT, care au identificat-o pe fată şi au audiat-o. În plus, anchetatorii au dispus evaluarea ei de către o comisie medico-legală, membrii acesteia apreciind că minora prezintă manifestări ale sindromului de stres post-traumatic, anxietate ridicată, stimă de sine scăzută, sentimentul detaşării de cei din jur, dificultăţi în realizarea planurilor de viitor, lapsusuri, vulnerabilitate la respingere şi critică. Concluzia medicului care a examinat-o a fost că minora de 14 ani prezintă profilul real al unei victime.

Grupare anihilată de DIICOT

Gruparea, specializată în trafic de minori şi trafic de persoane, ar fi acţionat în perioada 2014-2016 şi a fost anihilată în urmă cu un an şi jumătate de procurorii DIICOT, care au organizat 19 percheziţii.

Proxeneţii racolau fete aflate în situaţii dificile şi se bazau pe promisiunea falsă a obţinerii unui loc de muncă bine plătit în străinătate sau a obţinerii unor sume de bani inaccesibile prin alte modalităţi, traficanţii propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Victimele acceptau propunerile, iar dacă iniţial sau ulterior deveneau reticente, erau ameninţate sau agresate.

De asemenea pentru a întări convingerea victimelor, traficanţii au adoptat şi metoda „loverboy” folosindu-se de ataşamentul emoţional al acestora pentru a le determina să se prostitueze în folosul lor.

Dosarul DIICOT se află acum pe rolul Tribunalului Suceava, însă până la o decizie definitivă a instanţei de judecată inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...