Hoţi dispăruţi cu maşina cu pomeni

0

Situaţie incredibilă petrecută în judeţul Botoşani, unde doi adolescenţi au furat o maşină plină cu pomenile pregătite pentru o comemorare. Hoţii au fost prinşi la intrarea în municipiul Iaşi, după o urmărire a poliţiştilor de frontieră.

Cazul fără precedent s-a petrecut sâmbătă, când un bărbat din Româneşti, Costache L., se pregătea pentru o pomenire la şapte ani de la decesul soţiei. Bărbatul pregătise produsele tradiţionale, cu băutură, sucuri, dar şi ceva produse alimentare, pe care le-a lăsat în maşina proprietate personală parcată chiar în curtea casei. Voia să le aibă pregătite aşa încât sâmbătă dimineaţă, când să meargă la biserică, să nu mai piardă timp. Doar că sâmbătă, în jurul orei 5 dimineaţa, cei doi adolescenţi s-au strecurat în curtea casei, au găsit cheile de la Opel şi, fără să stea prea mult pe gânduri, au furat maşina cu tot cu pomeni. Au apucat-o spre municipiul Iaşi, pe drumul naţional care duce prin Bivolari, şi erau pe punctul să ajungă la destinaţie.

Ghinion însă, pentru că în jurul orei 07.00, adică la circa două ore de la comiterea furtului, în satul Cârlig (comuna Popricani), înainte de intrarea în municipiul Iaşi, în cale le-a ieşit un echipaj al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Iaşi, care le-a făcut semn să oprească. Cel de la volan a încetinit, lăsând impresia că va opri, dar în momentul în care a ajuns în dreptul poliţiştilor de frontieră a accelerat şi a demarat în trombă.

 

Urmărire ca în filme

 

Poliţiştii de frontieră au plecat imediat în urmărirea autoturismului, punând în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 700 metri au reuşit să-i oprească pe fugari. Cum cei doi hoţomani nu aveau niciun fel de documente de identitate, suspecţii au fost conduşi la sediul STPF Iaşi, în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii situaţiei de fapt.

„În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că minorii sunt domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, iar în autoturism erau mai multe bunuri alimentare. Totodată, s-a mai stabilit că autoturismul în cauză fusese declarat furat de pe raza judeţului Botoşani, în dimineaţa aceleiaşi zile”, a precizat comisarul Denis Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În jurul orelor 12.00, la STPF Iaşi s-au prezentat patru poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, împreună cu proprietarul maşinii, Costache L., care şi-a primit bunurile înapoi. Acuzaţi de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cei doi adolescenţi s-au ales cu un dosar penal.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

+0 -0
se încarcă...