Mare de lacrimi pentru liceana ucisă

Duminică a fost zi de doliu la Ştefăneşti, acolo unde Petronela Mihalachi, tânăra de 19 ani ucisă cu 30 de lovituri de cuţit, a fost condusă pe ultimul drum. Colegi, foşti colegi, prieteni, rude, vecini, directorul liceului, primarul oraşului, dar şi oameni care nu au cunoscut-o, însă au auzit de tragedie, au ales să-i aducă o floare şi să-i fie alături familiei ei în cele mai cumplite momente din viaţă. O mare de coroane de flori, dar şi un urs mare de pluş au înconjurat sicriul, în care Petronela, îmbrăcată în rochie albă de mireasă, a început drumul spre viaţa veşnică. Lângă ea au fost părinţii, tatăl venind acasă din Germania, după mii de kilometri parcurşi, pentru a-şi vedea ultima oară fata, care era singurul copil al familiei, dar şi mama ei, împietrită de durere. Femeia a fost cea care, în noaptea de după crimă, a trebuit să îşi recunoască fata la morgă.

Cortegiul funerar, din care au făcut parte peste 500 de oameni, a plecat într-o mare de lacrimi de la casa părinţilor fetei şi a pornit prin oraş. S-a oprit în faţa Liceului „Ştefan Luchian”, acolo unde Petronela învăţase până în clasa a XI-a, când s-a transferat la Colegiul Economic din Botoşani, dar şi în alte locuri dragi fetei.

Ultima oprire a fost la cimitirul din localitate, unde Petronela îşi va dormi somnul de veci.

„A fost cea mai dură lecţie despre viaţa copiilor noştri”

Marcat de moartea fetei de 19 ani, primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţura, a transmis un mesaj emoţionant pe Facebook, scriind că „a fost cea mai dură lecţie despre viaţa copiilor noştri”. „Comunitatea noastră a condus-o pe ultimul drum pe Petronela Mihalachi. Un eveniment atât de tragic a reuşit să scoată la lumină un sentiment puternic – solidaritatea. Toţi într-un glas, toţi într-un gând ne-am rugat pentru sufletul Petronelei. Dumnezeu să o ierte! Nu pot exprima în cuvinte câtă durere şi tristeţe am văzut astăzi. A fost cea mai dură lecţie despre viaţa copiilor noştri, despre violenţa şi efectele ei, despre nevoia de implicare a familiei şi a societăţii în viaţa tinerilor. Sper să învăţăm că pentru a avea copii buni trebuie să fim părinţi mai buni, dascăli mai buni”, a scris Florin Buţura.

Tot pe Facebook, colegii Petronelei au publicat un colaj video făcut în memoria acesteia, promiţând că nu o vor uita niciodată.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!