vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăHaosul din parcări se prelungeşte

Haosul din parcări se prelungeşte

Edilii bat pasul pe loc în privinţa punerii în funcţiune a parcometrelor din parcările cu plată. Astfel, deşi regulamentul vizând administrarea acestor parcări a fost aprobat în noiembrie 2017, demersurile stagnează în privinţa evaluării şi pregătirii bunurilor care urmează să fie predate către Eltrans, societatea care va administra parcările şi se va ocupa cu blocarea/ ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

„Suntem în continuare în etapa de evaluare a bunurilor, facem eforturi, dar înţeleg şi reticenţa celor de la Eltrans, care doresc ca aceste bunuri să fie într-o stare cât mai aproape de aşteptările lor, pentru a nu efectua cheltuieli suplimentare. Este ultima etapă înainte de începerea activităţii”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că vor fi făcute eforturi pentru ca problema să fie rezolvată. „Nu vreau să vă avansăm un termen când parcările vor deveni funcţionale, dar vom anunţa din timp acest lucru”, a precizat viceprimarul.

Nici Victor Ivănescu, directorul Eltrans, nu a putut avansa o dată la care va începe noua activitate. „Aşteptăm să primim parcometrele funcţionale şi aparatele de blocat roţi. Reprezentanţii primăriei au semnat contractul, noi îl vom semna când primim bunurile, pentru că anexă la contract este procesul verbal de preluare a bunurilor”, a explicat oficialul.

 

Recuperarea maşinii costă peste 500 de lei

 

La parcările cu plată tariful a fost menţinut la 1,5 lei pe oră. În parcările cu plată vor fi ridicate doar maşinile lăsate pe locurile persoanelor cu handicap, pentru celelalte maşini aplicându-se măsura blocării roţilor. Abonamentele pentru locurile de parcare din parcările cu plată pleacă de la 10 lei pe zi şi ajung până la 100 de lei lunar.

Potrivit regulamentului, pentru recuperarea maşinilor ridicate de pe domeniul public se va plăti 250 de lei, aceeaşi sumă urmând a fi achitată şi pentru transport autovehicul ridicat, la care se adaugă 35 de lei pe zi pentru depozitare, respectiv 30 de lei pentru blocare/deblocare roţi.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...