sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăPrima PaginăInundaţii din cauza ploilor torenţiale

Inundaţii din cauza ploilor torenţiale

Ploile torenţiale de ieri după-amiază au creat mai multe probleme în judeţ. Din cauza scurgerilor de pe versanţi, apele au inundat mai multe gospodării şi locuinţe, iar principalele cursuri de apă au înregistrat creşteri ale debitelor. Ieri după-amiază, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit pentru evacuarea apei din două locuinţe din satele Vorona Nouă (Vorona) şi satul Buhăceni (Truşeşti) şi 16 curţi (opt la Vorona, şapte la Ştefăneşti, una la Buhăceni). La rândul lor, pompierii botoşăneni au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul unei clădiri de pe raza municipiului Botoşani şi înlăturarea unui copac căzut pe un drum din comuna Cristeşti. Probleme au fost înregistrate şi în oraşul Ştefăneşti, unde o stradă a fost inundată pe o lungime de 300 de metri.

„Pentru evaluarea situaţiei şi dispunerea măsurilor necesare în vederea restabilirii stării de normalitate, în localităţile afectate s-au deplasat preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani, prefectul Dan Şlincu, precum şi prim adjunctul inspectorului şef de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent colonel Narcis Jachel. Se intervine, în continuare, în sprijinul populaţiei din Ştefăneşti şi Buhăceni”, a precizat ieri seară Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani.

Din cauza atenţionării hidrologice „Cod Galben”, conducerea CJSU a notificat toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele şi oraşele aflate în bazinele hidrografice ale râurilor Jijia, Sitna şi Miletin. Astfel, autorităţile locale au trebuit să asigure permanenţa la primării şi să monitorizeze situaţia în teren.

Tot, ieri, urmare a fenomenelor meteo şi a atenţionărilor hidrologice, conducerea CJSU a dispus măsuri preliminare de pregătire a rezervei de nisip şi saci pentru a putea crea, la nevoie, diguri de apărare împotriva pătrunderii apei în curţi sau locuinţe. Concomitent, erau urmărite debitele principalelor râuri din judeţ, autorităţile urmând să dispună măsuri în funcţie de evoluţia situaţiei.

 

Meteorologii anunţă că ploile continuă

 

Starea vremii în judeţ va continua şi în următoarele zile în aceeaşi notă. Astfel, astăzi în cursul dimineţii vor fi nori urmaţi în cursul după amiezii de soare, în timp ce spre seară cerul va fi parţial înnorat. Temperaturile vor fi cuprinse între între 28°C, maxima şi 18°C minima, iar vântul va sufla fără intensitate.

Mâine, sunt anunţate ploi însoţite de tunete şi fulgere, cantitatea de precipitaţii fiind de opt litri pe metru pătrat. Maxima zilei va fi de 28°C,  iar minima de 17°C. Duminică, ploile vor continua să fie prezente pe tot parcursul zilei, cantitatea de precipitaţii ajungând chiar şi la 11 litri pe metru pătrat. Temperaturile vor fi cuprinse între 28°C, maxima şi 18°C, minima.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

– Alexandru DOROFTEI

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.8 ° C
19.6 °
14.4 °
85 %
1.4kmh
96 %
sâm
26 °
Dum
21 °
lun
12 °
mar
15 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La cum e traficul acum, îți trebuie ceva de citit care să nu te înveselească prea tare.

EDITORIAL

Când mă gândesc la greva generală din învățământul românesc, îmi vine în minte un neaoș banc autohton cunoscut de multă lume, dar interpretat până...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...