Încă un pas pentru construirea şoselei de centură

1

Municipalitatea botoşăneană caută o firmă care să realizeze Studiul de Fezabilitate (SF) pentru noua şosea de centură. Pe 19 iunie a fost publicat pe Sistemul de Electronic de Achiziţii Publice anunţul vizând studiul de fezabilitate pentru şoseaua de centură a municipiului Botoşani prin Curteşti. Anunţul a fost făcut de consilierul local social democrat Mihai Tincu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„De la această dată, au început să curgă în sens pozitiv toate lucrurile pentru această investiţie necesară pentru oraşul nostru care este cam blocat la ora actuală din punct de vedere al circulaţiei auto. Constatăm în fiecare zi treaba aceasta. De acum încolo durează cam o lună strângerea ofertelor, după aia analiza lor, rezolvarea contestaţiilor, dacă vor fi şi desemnarea câştigătorului, urmând ca după aceea câştigătorul să aibă la dispoziţie şase luni pentru depunerea documentelor pentru acest SF”, a declarat Mihai Tincu.

Potrivit alesului local, pentru această documentaţie s-au prins în bugetul local 780.620 de lei.

„După calculele noastre, ar trebui ca undeva în martie 2019 proiectul integral să fie depus la Guvern pentru a fi finanţat şi să se dea drumul la investiţie. E un lucru important pentru oraş, e un oraş, ca multe altele din ţară, aproape blocat. Şoseaua va începe de undeva de la sensul giratoriu de la Lebăda, va urca prin satul Curteşti şi va ajunge în faţa firmei Dedeman. Oraşul va fi golit de camioanele mari care vin dinspre Iaşi, Bucureşti”, a concluzionat Mihai Tincu.

Despre acest proiect se vorbeşte de câţiva ani, procedura fiind derulată de conducerea Zonei Metropolitane Botoşani.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

+0 -0

1 COMENTARIU

se încarcă...