Cercetat după ce a pierdut o femeie din autobuz

O femeie a ajuns din autocar direct la spital, după ce a fost victima unui accident mai puţin obişnuit. Accidentul a avut loc duminică seara, la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Suceava, în apropierea zonei de agrement Cornişa, când femeia, în vârstă de 78 de ani a căzut din autobuzul în care se afla. Acesta venea dinspre Târgu Mureş, iar la un moment dat, în timpul mersului, uşa s-a deschis, iar femeia a căzut şi a dat cu capul de asfalt. Aceasta a fost preluată de către o ambulanţă şi transportată imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Pacienta a ajuns în serviciul nostru prezentând un traumatism cranio- cerebral, respectiv cranio- facial, cu multiple plăgi contuze escoriate la nivelul feţei, cu un traumatism toracal şi contuzie abdominală. În urma evaluării, pacienta a rămas pentru supraveghere şi tratament pe secţia ORL”, a precizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, şeful UPU-SMURD.

Pacienta urmează să fie supusă şi unor intervenţii chirurgicale la nivelul feţei pentru a i se scoate aşchii şi alte resturi de corpuri străine intrate în faţă.

Şoferul autobuzului, un bărbat în vârstă de 64 de ani, nu îşi explică cum s-a deschis uşa din spate a maşinii, în condiţiile în care aceasta era întotdeauna blocată. „Nu pot să îmi dau seama. Ea probabil s-a dezechilibrat în timpul mersului şi a căzut pe scară şi s-a izbit în uşa care s-a deschis. Eu am văzut-o în oglinda retrovizoare. Dar uşa prin care a căzut era închisă când am coborât. Nu îmi explic”, a spus şoferul autocarului.

Acesta este în prezent anchetat de poliţie. „Colegii mei au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă şi urmează a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest incident şi luarea măsurilor legale”, a precizat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Femeia urcase în autobuz de la Suceava, împreună cu fiica ei.

 

– Tudor CHIRIAC

Maria Carp – purtator de cuvant IPJ Botosani

Medic Ramona Elena Guraliuc – sef UPU-SMURD

Sofer autocar

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Foarte usor se constata a cui e vina , cel mai probabil soferul din greseala a apasat butonul deschis si imediat inchis iar femeia a cazut , soferul nerealizind miscarea facuta , s-au sa izbit cetateanca din neatentie de usa , asta a cedat , tipa a cazut , usa a revenit , fara ca soferul sa observe incidentul . O rezolva ei meseriasii , si poate vom sti raspunsul .