vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăAmendat după ce a lovit maşina poliţiei

Amendat după ce a lovit maşina poliţiei

Un sucevean care a avariat intenţionat cu maşina un Logan al Poliţiei a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Botoşani la plata unei amenzi penale de 1.000 de lei pentru distrugere. Sentinţa nu este însă definitivă întrucât procurorii au formulat apel considerând că suceveanul nu a achitat decât o parte din prejudiciul creat Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Faptele s-au petrecut pe 4 iunie 2016, când poliţiştii din comuna Tudora i-au făcut semn să oprească unui şofer care conducea un Mercedes C220, care circula pe drumul judeţean care străbate comuna. Cel de la volan a ignorat însă semnalele poliţiştilor şi a plecat în trombă, dar echipajul de poliţie a plecat imediat în urmărirea fugarului, goana continuând până în localitatea Lespezi, din judeţul Iaşi, unde şoferul Mercedesului a intrat pe un drum sătesc, refugiindu-se apoi într-un garaj.

Când poliţiştii au coborât din autospeciala de serviciu pentru a cerceta zona, fugarul a pornit brusc Mercedesul, iar pentru a putea ieşi din garajul respectiv s-a izbit de două ori în autospeciala poliţiei, după care a pornit în viteză spre judeţul Suceava.

Ancheta care a urmat a scos la iveală că Mercedesul era deţinut în baza unui contract de comodat de Ionuţ Şeucaliuc, în vârstă de 30 de ani, din comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava. Reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, suceveanul a refuzat să spună ce l-a determinat să reacţioneze în acest mod.

În schimb, poliţiştii au reuşit să adune mai multe probe, printre care şi câteva imagini surprinse de camerele de supraveghere de la un magazin. Totodată, au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care şi proprietarul garajului, toţi confirmând această variantă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a constituit parte civilă cu suma de 5839.91 lei, dar interesant este că la câteva zile de la incident, suceveanul a achitat 1.360 lei şi respectiv 1.286,12 lei pentru prejudiciul creat.

Amendat pentru faptul că nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi lăsat fără permis pentru 30 de zile, Ionuţ Şeucaliuc a cerut în timpul procesului ca judecata să aibă loc în procedura recunoaşterii vinovăţiei.

– Sebastian GHEORGHIU

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...