Amendat după ce a lovit maşina poliţiei

0

Un sucevean care a avariat intenţionat cu maşina un Logan al Poliţiei a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Botoşani la plata unei amenzi penale de 1.000 de lei pentru distrugere. Sentinţa nu este însă definitivă întrucât procurorii au formulat apel considerând că suceveanul nu a achitat decât o parte din prejudiciul creat Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Faptele s-au petrecut pe 4 iunie 2016, când poliţiştii din comuna Tudora i-au făcut semn să oprească unui şofer care conducea un Mercedes C220, care circula pe drumul judeţean care străbate comuna. Cel de la volan a ignorat însă semnalele poliţiştilor şi a plecat în trombă, dar echipajul de poliţie a plecat imediat în urmărirea fugarului, goana continuând până în localitatea Lespezi, din judeţul Iaşi, unde şoferul Mercedesului a intrat pe un drum sătesc, refugiindu-se apoi într-un garaj.

Când poliţiştii au coborât din autospeciala de serviciu pentru a cerceta zona, fugarul a pornit brusc Mercedesul, iar pentru a putea ieşi din garajul respectiv s-a izbit de două ori în autospeciala poliţiei, după care a pornit în viteză spre judeţul Suceava.

Ancheta care a urmat a scos la iveală că Mercedesul era deţinut în baza unui contract de comodat de Ionuţ Şeucaliuc, în vârstă de 30 de ani, din comuna Şerbăuţi, judeţul Suceava. Reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, suceveanul a refuzat să spună ce l-a determinat să reacţioneze în acest mod.

În schimb, poliţiştii au reuşit să adune mai multe probe, printre care şi câteva imagini surprinse de camerele de supraveghere de la un magazin. Totodată, au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care şi proprietarul garajului, toţi confirmând această variantă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a constituit parte civilă cu suma de 5839.91 lei, dar interesant este că la câteva zile de la incident, suceveanul a achitat 1.360 lei şi respectiv 1.286,12 lei pentru prejudiciul creat.

Amendat pentru faptul că nu a oprit la semnalele poliţiştilor şi lăsat fără permis pentru 30 de zile, Ionuţ Şeucaliuc a cerut în timpul procesului ca judecata să aibă loc în procedura recunoaşterii vinovăţiei.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...