Viaţă de adolescent curmată de ape

0

Un adolescent s-a înecat, ieri, într-un iaz din municipiul Dorohoi, în timp ce se afla la scăldat alături de alţi tineri. Băiatul, în vârstă de 17 ani, a mers să facă baie în iazul Polonic din municipiul Dorohoi, a intrat în apă, însă, la un moment dat a dispărut. Prietenii acestuia au început să strige după ajutor de pe mal.

Panicaţi, cei prezenţi la faţa locului au sunat imediat la 112, iar pompierii, poliţia şi cadrele medicale de la SMURD au plecat la faţa locului. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de adâncimea apei din iaz, astfel că la Dorohoi au fost chemaţi în sprijin şi scafandrii de la Iaşi.

Alarma a fost dată puţin după ora 15.00, iar căutările au durat aproximativ şase ore.

În cele din urmă, trupul neînsufleţit al băiatului a fost găsit la aproape 20 de metri de mal, la o adâncime de peste trei metri.

Pentru evitarea producerii unor astfel de tragedii, pompierii botoşăeni recomandă supravegherea permanentă a copiiilor aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, scăldatul doar în locuri special amenajate şi respectarea avertizarilor privind interzicerea scaldatului, precum şi evitarea scăldatului solitar sau scăldatul în ape adânci.

Drama vine după ce la finele lunii mai un copil în vârstă de 14 ani s-a înecat în iazul Negreni, după ce a alunecat de pe un mal abrupt şi a căzut în apa adâncă. Cadrele medicale de pe echipajul TIM SMURD au luptat atunci mai bine de o oră pentru a-l resuscita pe copil, însă fără succes.

 

– Tudor CHIRIAC

+0 -0
se încarcă...