spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăFemeie înjunghiată cu coasa la furie

Femeie înjunghiată cu coasa la furie

O femeie a ajuns în stare gravă la spital în noaptea de joi spre vineri, după ce a fost înjunghiată cu o coasă. Agresiunea a avut loc cu puţin timp înainte de miezul nopţii, chiar în curtea femeii, din localitatea Iacobeni, comuna Dângeni. Aceasta a avut un conflict cu un bărbat în vârstă de 21 de ani, care avea grijă de animalele din gospodărie cât timp soţul femeii este plecat în străinătate. Cearta dintre cei doi a degenerat foarte repede, iar la un moment dat femeia a vrut să fugă în casă, iar bărbatul a pus mâna pe o coasă, pe care o văzuse în apropierea sa, şi a lovit-o pe aceasta cu putere în cap cu coada uneltei, după care a lovit-o cu lama în zona spatelui.

Femeia a căzut ţipând de durere, iar agresorul s-a făcut nevăzut. Ulterior, aceasta le-a povestit cadrelor medicale că, de la locul în care a fost doborâtă, s-a târât până în casă plină de sânge, de unde a sunat-o mai întâi pe sora ei, care a venit să îi acorde îngrijiri. Văzând însă că aceasta pierdea mult sânge, cele două au sunat în cele din urmă la serviciul de urgenţă 112, aproape după două ore.

O ambulanţă cu medic s-a deplasat la faţa locului, acordându-i femeii primul ajutor, după care aceasta a fost imediat transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă. „Femeia prezenta o plagă penetrantă în regiune lombară inferioară, cu pierdere însemnată de sânge, un traumatism cranio-facial cu echimoze periorbital stâng şi traumatism cranian acut. A fost stabilizată şi transportată la spital, unde a fost dusă direct în sala de operaţii”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

Medicii chirurgi au operat-o pe aceasta de urgenţă, ulterior femeia fiind internată pe secţia de reanimare a spitalului sub supraveghere, urmând a le comunica poliţiştilor şi dacă viaţa acesteia a fost pusă în pericol.

Anchetă demarată de poliţişti

Cazul a intrat imediat în atenţia poliţiştilor, care în baza celor indicate de femeie l-au identificat pe agresor şi l-au condus la secţie pentru a-i lua declaraţii. Aceştia au demarat o anchetă şi urmează să stabilească cu exactitate ce a dus la conflictul dintre cei doi. „Bărbatul este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, iar în funcţie de concluziile medico-legale şi poziţia procesuală a victimei se vor dispune măsuri procedurale”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Cazuri similare în judeţ

Cazul de ieri vine la câteva zile după altele două, relativ similare. Mai întâi, un bărbat din Santa Mare a ajuns la spital înjunghiat în abdomen de către soţia lui, pe fondul unor certuri în familie. Iniţial, femeia a fost anchetată pentru violenţă în familie, însă ulterior poliţiştii au schimbat încadrarea juridică la tentativă de omor, din cauza leziunilor suferite.

La doar câteva zile distanţă, o tânără din Suliţa a ajuns la spital după ce fostul ei iubit a înjunghiat-o în spate din cauză că nu i-a arătat acestuia cu cine discuta prin mesaje pe telefonul mobil.

Cu două zile în urmă, un alt tânăr a ajuns la Urgenţe după ce a fost înjunghiat de un amic cu care se certa din cauza surorii unuia din ei. Scandalul a fost atât de mare, încât a fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru ca cel rănit să poată primi îngrijiri medicale în timp util şi să fie scos din încăierare.

De altfel, potrivit unui bilanţ al Poliţiei Botoşani, în primul trimestru din 2018, din 3.628 de infracţiuni de natură judiciară, nu mai puţin de 1.392 au fost de loviri şi alte violenţe, cu alte cuvinte 15 astfel de cazuri în fiecare zi.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...