spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăSoţ agresiv dus în cătuşe la Psihiatrie

Soţ agresiv dus în cătuşe la Psihiatrie

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din Botoşani a fost dus ieri mai mult târâş la Urgenţe de poliţişti, după care a fost dus la Psihiatrie din cauza terorii la care îşi supunea soţia. Potrivit poliţiştilor, scandalul între cei doi a început pe stradă, în momentul în care femeia i-a reproşat soţului starea în care era. Acesta a început să o ameninţe pe femeie şi să o lovească, fiind însă oprit de câţiva trecători.

Speriată, femeia a sunat la 112, solicitând ajutorul poliţiştilor.

Un echipaj de la Ordine Publică a ajuns la faţa locului, în dreptul Poligonului ACR, unde l-au găsit pe bărbat, aflat şi într-o stare avansată de ebrietate. În momentul în care acesta a văzut echipajul de poliţie a devenit şi mai recalcitrant, începând să îi ameninţe pe oamenii legii.

Iniţial, cei doi poliţişti au încercat să îl convingă să se liniştească, pentru a putea aplana conflictul. Văzând că nu au cu cine discuta, cei doi agenţi au încercat să îl ducă pe bărbat la Unitatea de Primiri Urgenţe, însă bărbatul a devenit violent fizic şi verbal, moment în care cei doi poliţişti l-au încătuşat şi l-au băgat cu forţa în autospeciala de poliţie.

Escortat la Urgenţe, bărbatul s-a lăsat cu greu scos din maşină şi continua să îi ameninţe pe poliţişti cu violenţa după ce va fi descătuşat. „După o evaluare conform protocolului, pacientul a fost direcţionat către Secţia de Psihiatrie pentru a fi evaluat şi internat”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior, bărbatul a început să realizeze că o internare la Psihiatrie l-ar putea face să îşi piardă locul de muncă şi îi ruga pe poliţişti să nu îl mai ducă la secţia respectivă. După ce a fost predat cadrelor medicale, poliţiştii au demarat o anchetă pentru violenţă în familie, urmând ca după audieri să fie dispuse măsurile corespunzătoare.

Tot mai multe cazuri similare în judeţ

Poliţiştii botoşăneni au tot mai des de a face cu astfel de situaţii, iar cazul de ieri vine în completarea multiplelor scene de violenţă la care au fost supuse unele persoane de către partenerii lor. Un bărbat din Santa Mare a ajuns la spital înjunghiat în abdomen de către soţia lui, pe fondul unor certuri în familie.

Iniţial, femeia a fost anchetată pentru violenţă în familie, însă ulterior poliţiştii au schimbat încadrarea juridică la tentativă de omor, din cauza leziunilor suferite.

La doar câteva zile distanţă, o tânără din Suliţa a ajuns la spital după ce fostul ei iubit a înjunghiat-o în spate din cauză că nu i-a arătat acestuia cu cine discuta prin mesaje pe telefonul mobil.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...