Maşini vandalizate în lupta pe parcări

0

În câteva zile, mai multe maşini parcate pe străzile Botoşaniului au fost vandalizate. Atacurile au avut loc la adăpostul nopţii, ultimul incident fiind înregistrat în noaptea de miercuri spre joi, într-o parcare de pe strada Armeană, unde două autoturisme au fost stropite cu vopsea.

Proprietarii au anunţat imediat Poliţia municipiului, primele cercetări indicând faptul că ar fi vorba de o acţiune intenţionată. „Am dus maşina la spălătorie de dimineaţă. Norocul meu, dacă pot să spun aşa, este că am o maşină veche, iar paguba nu a fost atât de mare. Mă întreb însă ce ar fi făcut un alt botoşănean cu o maşină mai scumpă”, a povestit unul dintre proprietarii maşinilor vandalizate. Cazul nu este însă singular.

Un alt botoşănean, care locuieşte în cartierul Griviţa, şi-a găsit autoturismul zgâriat pe toată partea stângă şi pe capotă. Maşina fusese parcată regulamentar peste noapte, în apropierea blocului în care locuieşte tânărul, însă nimeni nu a văzut ceva suspect şi nici nu a auzit vreun zgomot care să dea de bănuit. În schimb, modul în care arăta maşina demonstra clar că nu a fost vorba de un accident, ci tot de o acţiune intenţionată, un necunoscut folosind un obiect ascuţit pentru a lăsa urmele respective pe portiere.

La începutul săptămânii, un alt bărbat care locuieşte pe Calea Naţională a avut parte de o surpriză neplăcută, după ce şi-a găsit maşina cu toate cele patru anvelope sparte. Autoturismul fusese lăsat parcat în spatele blocului în care locuia proprietarul, însă nimeni nu l-a văzut pe individul care a făcut aceasta, totul întâmplându-se în bezna nopţii. Nici aici nu a fost vorba de vreun accident, ci tot de o acţiune intenţionată, anvelopele fiind sparte şi tăiate cel mai probabil cu un cuţit.

Anchete demarate de poliţişti

În toate cele trei situaţii poliţiştii au deschis câte o anchetă pentru a da de urma autorilor, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere. Primele investigaţii au arătat că cele trei cazuri nu au legătură între ele, metodele de acţiune fiind total diferite.

„În toate cazurile se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, însă primele indicii conduc spre ipoteza că ar fi vorba de nişte răzbunări personale, cel mai probabil pe fondul disputelor de la locurile de parcare”, a precizat comisarul Adrian Doloi, împuternicit la conducerea Poliţiei municipiului Botoşani.

Cazuri similare în municipiu

De altfel, nu este pentru prima dată când maşinile personale au devenit ţinta unor reglări de conturi. În luna mai, un autoturism BMW seria 5, parcat pe Calea Naţională, în Zona Industrială a municipiului, a fost incendiat. Maşina fusese lăsată în faţa blocurilor de locuinţe aflate mai sus de sediul Electro Alfa Internaţional, iar la un moment dat a fost cuprinsă de flăcări. Martorii au sunat la 112, iar un echipaj de pompieri s-a deplasat la faţa locului şi a stins incendiul, dar autoturismul a fost distrus în totalitate.

Primele cercetări efectuate au condus spre ipoteza că ar fi vorba de o acţiune intenţionată. Astfel, cazul a fost preluat de Poliţia municipiului Botoşani, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere, maşina fiind distrusă în totalitate.

– Sebastian GHEORGHIU

+0 -0
se încarcă...