4 × 5 =

A password will be e-mailed to you.

Un copil în vârstă de 17 ani se zbate între viaţă şi moarte. Tânărul, care, potrivit familiei, nu ştia să înoate, a fost la un pas să se înece într-o piscină amenajată într-o grădină privată a unui localnic din oraşul Flămânzi. Nenorocirea s-a întâmplat ieri la amiază, când băiatul şi-a însoţit un prieten să tundă iarba pe terenul proprietarului de piscină, care era plecat la mare. La un moment dat, însă, se pare că acesta şi-a scăpat ochelarii în piscină şi, în încercarea de a-i lua, a făcut o mişcare bruscă, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă.

Impactul cu apa şi strigătul tânărului nu au fost auzite de prietenul său, care folosea motocoasa, astfel că acesta s-a zbătut, după care a luat mai multe înghiţituri de apă şi s-a scufundat. Norocul a făcut ca totuşi prietenul său să îl observe într-un final, astfel că a reuşit să îl tragă la marginea piscinei şi apoi să îl scoată din apă, chemând ajutor.

La faţa locului au ajuns mai întâi un echipaj de ambulanţă cu asistent şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Flămânzi, cele două echipaje începând imediat manevrele de resuscitare, poliţiştii şi cadrele medicale alternând la masajul cardiac. Ulterior, la faţa locului a fost trimis şi echipajul SMURD cu medic, tânărul fiind resuscitat.

„Pacientul a fost găsit de către echipajul de Ambulanţă tip B în stop cardio-respirator asistolă. S-au început manevrele de resuscitare, ulterior fiind solicitat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Aceste manevre au fost continuate adecvat cu intubaţie oro-traheală, ulterior pacientul fiind dirijat către Secţia de Pediatrie pentru a i se oferi îngrijirile necesare şi investigaţiile corespunzătoare. Prognosticul este unul rezervat”, a precizat medicul specialist în urgenţe Ramona Elena Guraliuc, şeful UPU-SMURD Botoşani.

Ulterior, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean pentru efectuarea unui Computer Tomograf, medicii suspectând şi un traumatism la nivelul coloanei cervicale, starea lui fiind gravă. Ieri seară urma să se încerce stabilizarea pacientului, iar medicii să decidă dacă se impune sau nu transportul la Iaşi.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, care a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, urmând să stea de vorbă şi cu proprietarii piscinei.

Cazuri încheiate tragic

Incidentul vine la câteva luni după ce un tânăr de 14 ani a decedat înecat în iazul Negreni după ce a căzut în apă tot într-un moment de neatenţie. La finele lunii iulie, un alt adolescent, tot de 17 ani, a murit în iazul Polonic, din Dorohoi. Copilul venea dintr-un centru de plasament şi a dorit să meargă la scăldat împreună cu mai mulţi prieteni, însă la un moment dat nu a mai ieşit din apă. Au fost nevoie de mai bine de cinci ore de căutări şi echipaje de scafandri pentru a putea fi găsit, fără suflare.

Anul trecut, un alt băiat, tot de 17 ani, a murit tragic în râul Siret, în dreptul localităţii Tudora, iar în acelaşi an, un alt copil de doar cinci ani, a murit înecat într-un iaz făcut de un sătean pentru adăparea animalelor.

– Tudor CHIRIAC

 

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...