three × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Comisia numită de primarul Cătălin Flutur va începe săptămâna viitoare recepţia obiectivelor din Parcul Cornişa. Edilul a anunţat că au fost depuse şi documentaţiile în vederea autorizării acestor obiective. „De miercuri a început să se umple şi bazinul mare, ca să putem să facem recepţia. Suntem pe ultima sută de metri”, a declarat primarul.

În această perioadă se fac probele la bazinele din Parcul Cornişa, la care asistă personalul angajat de Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSVSA), care va deservi respectivele obiective. „Bazinele interioare au fost umplute cu apă şi au rămas sub operare de către tehnicienii noştri. Cu această ocazie am semnalat mici deficienţe care trebuie remediate, dar e un lucru bun pentru că personalul nostru cu această ocazie se instruieşte. Unii se tot întrebau de ce am angajat oameni, i-am angajat pentru ca în momentul preluării obiectivelor ei să fie pregătiţi să lucreze acolo”, a afirmat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA. Potrivit oficialului, au fost făcute probe şi la râul de rafting şi la heleşteu.

Eugen Ţurcanu a explicat că partea de întreţinere a Parcului Cornişa, atât a incintelor cât şi a spaţiilor verzi, nu va putea fi acoperită cu doi-trei angajaţi. „Trebuie să înţeleagă atât consilierii locali, cât şi botoşănenii că am introdus în circuitul municipiului 48 de hectare de teren. Este o suprafaţă foarte mare. Numai să întreţinem spaţiul verde, cel puţin platoul central, unde sunt obiectivele principale sunt vreo 12 hectare. Care trebuie să aibă un aspect corespunzător, nu de mirişte, sau de maidan”, a afirmat Eugen Ţurcanu.

Muncitorii DSPSA se ocupă de anul trecut de întreţinerea spaţiilor verzi din Parcul Cornişa. Se estimează că vor fi necesari 14-15 muncitori pentru a întreţine zona de spaţii verzi. Structura care administrează Parcul Cornişa are la această dată 16 angajaţi, organigrama incluzând 30 de posturi.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013. Acest mega proiect al municipalităţii a presupus un efort financiar de peste 75 de milioane de lei. Se estimează că Parcul Cornişa va fi deschis în această toamnă.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...