vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăRăzboiul politic ajunge la sport

Războiul politic ajunge la sport

Construirea unei săli de sport în comuna Broscăuţi creează dispune între liderii botoşăneni ai PSD şi ce ai PNL. În mai multe şedinţe ale Consiliului Local Broscăuţi, consilierii liberali au votat împotriva proiectului prin care trebuiau demarate procedurile de construire a unei săli de sport în comună.   Primii care au ieşit la atac au fost sociali democraţii prin vocea senatorului Doina Federovici.

„În opinia mea şi a colegilor de la PSD Botoşani este inadmisibil ce se întâmplă la Broscăuţi. Consilierii liberali profită de faptul că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie şi astfel blochează acest proiect, care a fost aprobat de Compania Naţională de Investiţii şi urmează să intre în licitaţie. Având în vedere că este pentru prima dată când un Guvern al României alocă banii publici pe baza unor programe, stabilite în funcţie de priorităţile populaţiei, este revoltător cum aleşii locali ai PNL se opun îmbunătăţirii condiţiilor de educaţie.  Consilierii liberali pun interesul personal în detrimentul copiilor”,  a declarat senatorul.

 

„Nu investiţia în sine este o problemă”

 

În replică, liberalii acuză faptul că investiţia ce ar trebui realizată în comună nu ar fi benefică elevilor care învaţă la şcoala din localitate. „Avem rugămintea ca doamna senator să vorbească şi cu profesorul de sport din comună, care explică de ce nu este necesară o asemenea sală de sport. Nu investiţia în sine este o problemă, ci vorbim despre o sală de sport care trebui făcută la o distanţă de aproximativ 20 de minute faţă de şcoală”, a spus Cătălin Rotundu, membru PNL.  Potrivit acestuia, construcţia imobilului nu era eligibilă pe fonduri europene tocmai din această cauză şi astfel se încearcă obţinerea unei finanţări de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Mai mult, acesta îi cere demisia Doinei Federovici. „Toţi consilierii PNL de la Broscăuţi sunt de acord cu această investiţie, dar trebuie găsită o locaţie aproape de şcoală. Altfel, vom ajunge iar la investiţii gen parcuri pe care nu le foloseşte nimeni. Iar dacă vorbim despre investiţii prin CNI, să ne lase puţin că aşa ne-a minţit şi cu Teatrul «Mihai Eminescu» vreo trei ani. Dacă un senator al României a ajuns să se plângă de nişte consilieri, atunci să-şi dea demisia”, a încheiat Cătălin Rotundu.

 

„Vor investiţia, dar într-o altă locaţie“

 

O reacţie a avut şi preşedintele PNL Botoşani, Costel Şoptică. „Sala este utilă doar dacă se gândeşti să o închiriezi cuiva care are interes. Dacă îşi imaginează cineva că iarna se pot deplasa copiii 40 de minute dus-întors de la şcoală la sala de sport, transpirat, pentru o singură oră se înşeală. Consilierii noştri au pus probleme chiar foarte obiectiv. Vor investiţia, dar într-o altă locaţie”, a încheiat liderul PNL.

În schimb primarul comunei Broscăuţi spune că distanţa nu este aşa mare. „Nu aş putea aproxima cam ce distanţă e, dar eu zic că nu sunt mai mult de 600 de metri. Nu cred că elevii fac chiar 20 de minute până la locaţie. În Broscăuţi sunt aproximativ 300 de elevi, iar sala ar fi benefică şi tinerilor din comună pentru a face mişcare”, a declarat primarul Aurel Agheorghiţoaiei.

Un exemplu de sală de sport care nu şi-a dovedit utilitatea este cea de la Vlădeni, cea care, în majoritatea timpului, este închisă din cauza faptului că se află la o distanţă mare de şcoală.

 

– Alexandru DOROFTEI

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. E adevarat! Orice sala de sport,indiferent de investitor(PSD sau PNL,sau oricine altcineva) trebuie sa fie utila comunitatii in care se construieste, si in primul rand scolii(scolilor) mai apropiate(cu cei mai multi elevi).Altfel isi pierde utilitatea!Si pacat de investitie(mai ales daca e facuta din bani publici ).

Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...