Învăţătorul agresiv pleacă de la catedră

Învăţătorul care a fost acuzat că a agresat un copil a demisionat din învăţământ. Dinu Midoschi şi-a depus demisia la Şcoala din Viişoara, documentul fiind trimis prin fax. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, urmează ca membrii Consiliul de Administraţie să ia act de demisie în zilele următoare. „Domnul învăţător se află în concediu medical. După finalizarea acestuia, nu se mai întoarce la catedră”, a declarat Hârtie. De asemenea, urmează ca la nivelul unităţii de învăţământ să se decidă dacă ancheta în acest caz va mai continua, având în vedere decizia învăţătorului.

Bărbatul, angajat la Şcoala Viişoara pe postul de învăţător, a fost acuzat că ar fi agresat un copil în vârstă de opt ani. Minorul le-a povestit părinţilor că a fost strâns de gât până când nu a mai putut să respire, ulterior micuţul scăpându-se pe el de frică. Scandalizaţi de cele aflate, părinţii au depus plângere.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei şi a Protecţiei Copilului, care au demarat anchete separate. „Pentru fapta constatată, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au declanşat o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fiind deschis un dosar penal în acest sens”, a precizat Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

Dascăl internat la spital

 

Imediat după scandalul care a avut loc joia trecută, dascălul a acuzat probleme de sănătate, el internându-se pe secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar ulterior a anunţat conducerea unităţii de învăţământ că demisionează, el mai având doi ani până la pensie.

Părinţii copiilor au primit cu bucurie vestea, mai ales că acesta nu era primul incident de acest gen care îl avea pe respectivul învăţător în prim plan. „Când a fost primul incident, cu o fetiţă agresată, nu am crezut. Sau nu am vrut să cred. Am spus că poate părinţii inventează. Apoi au mai fost două cazuri la fel şi chiar am mers la acei părinţi şi mi-am cerut scuze că nu am avut încredere în ce au spus. Sperăm să fie iar o normalitate şi, indiferent de cine vine, să vină pentru a educa aceşti copii, nu pentru a-i traumatiza”, a spus unul din părinţii copiilor din clasa la care a predat învăţătorul demisionar.

De altfel, o parte dintre părinţi au acuzat faptul că lucrurile s-au mişcat atât de greu pentru că directorul unităţii de învăţământ ar fi fost cununat religios de către fiul aceluiaşi învăţător, fapt negat vehement însă.

 

Fapte similare pedepsite cu observaţie scrisă

 

Anul trecut, acelaşi învăţător a fost anchetat pentru un eveniment similar şi a fost sancţionat disciplinar cu observaţie scrisă. Atunci, o mamă l-a reclamat pe învăţătorul Dinu Midoschi că i-a lovit fetiţa, elevă în clasa a II-a. Copila s-a plâns că învăţătorul a prins-o de mâini şi i-a dat cu palma peste spate. Revoltată, mama copilei s-a adresat conducerii şcolii, primăriei, şi Protecţiei Copilului. Cazul a ajuns şi în atenţia conducerii IŞJ.

Atunci au ajuns la Viişoara specialişti din cadrul Complexului de servicii comunitare. Aceştia au stabilit, la prima evaluare, că fetiţa nu ar fi marcată de un abuz fizic, ci de starea tensionată existentă între adulţi. În mod surprinzător, specialiştii au apreciat că fetiţa ar trebui transferată la altă clasă şi i-au recomandat ore de consiliere psihologică.

 

 

Deja ai votat!