sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPrima PaginăÎnvăţătorul agresiv pleacă de la catedră

Învăţătorul agresiv pleacă de la catedră

Învăţătorul care a fost acuzat că a agresat un copil a demisionat din învăţământ. Dinu Midoschi şi-a depus demisia la Şcoala din Viişoara, documentul fiind trimis prin fax. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, urmează ca membrii Consiliul de Administraţie să ia act de demisie în zilele următoare. „Domnul învăţător se află în concediu medical. După finalizarea acestuia, nu se mai întoarce la catedră”, a declarat Hârtie. De asemenea, urmează ca la nivelul unităţii de învăţământ să se decidă dacă ancheta în acest caz va mai continua, având în vedere decizia învăţătorului.

Bărbatul, angajat la Şcoala Viişoara pe postul de învăţător, a fost acuzat că ar fi agresat un copil în vârstă de opt ani. Minorul le-a povestit părinţilor că a fost strâns de gât până când nu a mai putut să respire, ulterior micuţul scăpându-se pe el de frică. Scandalizaţi de cele aflate, părinţii au depus plângere.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei şi a Protecţiei Copilului, care au demarat anchete separate. „Pentru fapta constatată, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au declanşat o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fiind deschis un dosar penal în acest sens”, a precizat Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

Dascăl internat la spital

 

Imediat după scandalul care a avut loc joia trecută, dascălul a acuzat probleme de sănătate, el internându-se pe secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar ulterior a anunţat conducerea unităţii de învăţământ că demisionează, el mai având doi ani până la pensie.

Părinţii copiilor au primit cu bucurie vestea, mai ales că acesta nu era primul incident de acest gen care îl avea pe respectivul învăţător în prim plan. „Când a fost primul incident, cu o fetiţă agresată, nu am crezut. Sau nu am vrut să cred. Am spus că poate părinţii inventează. Apoi au mai fost două cazuri la fel şi chiar am mers la acei părinţi şi mi-am cerut scuze că nu am avut încredere în ce au spus. Sperăm să fie iar o normalitate şi, indiferent de cine vine, să vină pentru a educa aceşti copii, nu pentru a-i traumatiza”, a spus unul din părinţii copiilor din clasa la care a predat învăţătorul demisionar.

De altfel, o parte dintre părinţi au acuzat faptul că lucrurile s-au mişcat atât de greu pentru că directorul unităţii de învăţământ ar fi fost cununat religios de către fiul aceluiaşi învăţător, fapt negat vehement însă.

 

Fapte similare pedepsite cu observaţie scrisă

 

Anul trecut, acelaşi învăţător a fost anchetat pentru un eveniment similar şi a fost sancţionat disciplinar cu observaţie scrisă. Atunci, o mamă l-a reclamat pe învăţătorul Dinu Midoschi că i-a lovit fetiţa, elevă în clasa a II-a. Copila s-a plâns că învăţătorul a prins-o de mâini şi i-a dat cu palma peste spate. Revoltată, mama copilei s-a adresat conducerii şcolii, primăriei, şi Protecţiei Copilului. Cazul a ajuns şi în atenţia conducerii IŞJ.

Atunci au ajuns la Viişoara specialişti din cadrul Complexului de servicii comunitare. Aceştia au stabilit, la prima evaluare, că fetiţa nu ar fi marcată de un abuz fizic, ci de starea tensionată existentă între adulţi. În mod surprinzător, specialiştii au apreciat că fetiţa ar trebui transferată la altă clasă şi i-au recomandat ore de consiliere psihologică.

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...