Profesor căutat pentru bani nemunciţi

0

Scandalul generat de Cătălina Hodan, inspectorul şcolar care a făcut trei ani la rând ore de logopedie doar pe hârtie cu o fetiţă care are grave probleme de sănătate, este departe de a se încheia. Cătălina Hodan a fost sancţionată cu avertisment scris şi va trebui să returneze Şcolii Profesionale Speciale „Sfântul Stelian” aproximativ 6.000 de lei, bani încasaţi necuvenit. Părinţii fetiţei aşteaptă reacţii din partea celorlalte instituţii sesizate, respectiv Parchetul Judeţean şi Ministerul Educaţiei Naţionale, deoarece nu acceptă ca toată această poveste revoltătoare să se încheie cu returnarea unor bani şi cu plecarea din Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a Cătălinei Hodan.

„Zilele astea am căutat dovezi, pentru că vreau să se facă dreptate Pot să demonstrez că noi eram în spital la Bucureşti, iar la Botoşani copilul meu figura că a făcut terapie, iar doamna semna în locul meu”, a declarat Liliana Chisăliţă, mama fetiţei.

 

„În timp ce doamna semna în locul meu, Alexandra era pe un pat de spital”

 

Curios este faptul că în ultimii trei ani şcolari apare pe documentele prezentate de fostul inspector şcolar aceeaşi semnătură în dreptul părintelui, semnătură care nu aparţine mamei fetiţei. „Am tot aşteptat să fiu chemată la Parchet, deoarece am depus sesizare la această instituţie pe 18 octombrie. Pe 7 noiembrie m-am prezentat eu la Parchet, unde am dus un dosar cu toate biletele de ieşire din spital. Am depus documente care atestă faptul că, în timp ce doamna respectivă se ponta cu terapie la domiciliu şi semna în locul meu, Alexandra era pe un pat de spital, la Bucureşti sau Botoşani!”, a precizat Liliana Chisăliţă.

Ea a adăugat că a aşteptat să fie chemată la Poliţie din momentul în care Cătălina Hodan şi-a dat demisia de la IŞJ. Nu a fost chemată, ba mai mult, a aflat că un reprezentant al Poliţiei a întrebat directorul şcolii, chemat să depună documente, „cum este mămica”. „Asta este problema lor, cum sunt eu ca mamă, sau dovezile care spun clar că această doamnă a abuzat de funcţia pe care a avut-o, a profitat de handicapul unui copil? Domnii de la Poliţie ar trebui să mă cheme să discute cu mine şi să vadă ce om sunt”, a spus mama fetiţei.

Deşi se aşteaptă şi la alte reacţii asemănătoare, ea este decisă să lupte în continuare. „Eu nu vreau să stric imaginea nimănui, doar apăr interesele copilului meu. Îmi fac doar datoria de mamă”, a mai afirmat Liliana Chisăliţă.

Părinţii Alexandrei Chisăliţă au aflat întâmplător că ea a figurat în ultimii trei ani şcolari ca beneficiară a unor ore de terapie (logopedie) la domiciliu, susţinute de inspectorul şcolar Cătălina Hodan.

Alexandra Chisăliţă este elevă a Şcolii Profesionale Speciale „Sfântul Stelian”, în clasa a V-a, forma de şcolarizare la domiciliu.

 

 

 

+0 -0
se încarcă...