spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTCostică Macaleţi: „Nu dau explicaţii pentru alţii!”

Costică Macaleţi: „Nu dau explicaţii pentru alţii!”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costică Macaleţi, se delimitează de scandalul în care este implicat Cezar Nicuţă, cel pe care CJ Botoşani l-a mandat să facă parte din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), şi prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu. „Nu dau explicaţii pentru alţii!”, a declarat Costică Macaleţi.
Preşedintele CJ susţine că Cezar Nicuţă a participat la şedinţele ATOP în perioada în care ar fi fost în activitate şi nu în concediu medical, ştiut fiind faptul că acesta s-a aflat mai multe luni pe parcursul anului 2018 în concediu medical. „Probabil că a participat la şedinţele ATOP când era mai puţin în concediu medical. Eu nu comentez certificatul medical, dar dacă a participat le şedinţele ATOP a şi primit indemnizaţia care se dă acolo. Nu fac cercetări, nu este rostul meu să fac acest lucru”, a mai spus Costică Macaleţi.
Acesta a mai spus că va lua o decizie în privinţa prezenţei lui Cezar Nicuţă în ATOP în proxima şedinţă, după ce i se va prezenta un raport despre incident.

 

Concursul pentru Corpul de Control ar putea fi anulat

 

Referitor la concursul de angajare în urma căruia tensiunile dintre cei doi au escaladat, Costică Macaleţi susţin că acesta a fost anulat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) de două ori, cauza fiind „fisuri de proceduri la primul examen”, iar al doilea fiind suspendat după ce a fost contestat că anunţurile nu au fost complete şi că ar fi lipsit date despre „persoana de contact, nu ştiu ce numere, deşi ele există în procedură”. „Şi asta e tot”, a subliniat preşedintele CJ, care a declarat că se mai gândeşte dacă reia sau nu concursul de angajare. „Eventual transfer un funcţionar public din alt compartiment la Corpul de Control. Mă mai gândesc. E decizia mea dacă se mai ţine sau nu concursul”, a afirmat Macaleţi.
Acesta a încercat să scoată din culpă instituţia pe care o conduce după ce Cezar Nicuţă a afirmat că a aflat de componenţa şi modificarea comisiei de examinare „pe surse”. „În afară de anumite tipuri de secrete, cele care ţin de SRI, informaţiile sunt publice. De altfel, suntem instituţie publică şi conform Legii 544, ce secrete să avem noi? Concursurile sunt publice, comisia la fel. Membrii comisiei sunt afişaţi pe… geamuri. Sunt daţi publicităţii. Nu e niciun secret. Ce secrete să fie la membrii Comisiei? Nici pe departe!”, a mai spus Costică Macaleţi.
Soţia lui Cezar Nicuţă, Cristina Nicuţă, este şefa de cabinet a preşedintelui CJ, Costică Macaleţi, lucrând cu acesta şi în perioada în care a fost prefect.

 

Scandal izbucnit de la un concurs

 

Scandalul de la Prefectură a izbucnit la mijlocul săptămânii. Joi dimineaţă, prefectul judeţului Botoşani, Dan Şlincu, a anunţat că a depus plângere penală împotriva unuia dintre directorii Urban Serv, Cezar Nicuţă, pe care-l acuză de ultraj. Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că Cezar Nicuţă a intrat miercuri după amiază peste el în sediul Prefecturii şi, la finalul programului, în drum spre casă, l-a urmărit cu maşina. În replică, Cezar Nicuţă susţine că a depus şi el o plângere penală împotriva prefectului pentru agresiuni.
Se pare că totul a pornit la finalul anului trecut, când CJ a organizat concursul pentru ocuparea unui post de inspector în Corpul de Control. La concurs a participat şi Cezar Nicuţă, care este în concediu medical de la Urban Serv. Prefectul Dan Şlincu a schimbat un membru al Comisiei de examinare, mai exact pe reprezentantul funcţionarilor publici, lucru care l-a nemulţumit de Cezar Nicuţă, care, în ultima perioadă, şi-a parcat maşina pe locurile rezervate Prefecturii, şicanându-l pe reprezentantul guvernului în teritoriu. De altfel, şi joi dimineaţă maşina lui Cezar Nicuţă era parcată pe un loc din faţa Prefecturii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...