Show de trei zile la lansarea Cornişa

0
0
bty

Astăzi Botoşaniul găzduieşte un eveniment istoric. Astfel, la 11 ani de la iniţierea proiectului şi şase ani de la începerea lucrărilor, perioadă marcată de amânări, schimbări de soluţii, artificii financiare, dar şi multe contre politice, Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa va fi inaugurat astăzi, la ora 11.00, în prezenţa celor care s-au implicat în realizarea lui.

Inaugurarea va însemna trei zile de spectacole şi alte activităţi ce au scopul de a atrage cât mai multă lume. „Nimeni din zona Moldovei, cu excepţia noastră, a botoşănenilor, nu are la dispoziţie un asemenea complex de agrement”, a transmis primarul Cătălin Flutur.

 

Spectacole cu artişti internaţionali şi naţionali

 

Pe scena mare amplasată lângă terenurile de sport vor evolua artiştii internaţionali şi naţionali. De la patinoar spre zona de rafting, spre heleşteu, sunt tarabele comercianţilor, urmate de utilaje şi agregate care asigură zona de distracţii pentru copii şi tineri. În zona amfiteatrului în aer liber vor fi activităţi artistice ale trupelor şi asociaţiilor culturale. Tot astăzi se va da drumul la partea de lac artificial cu bărci şi hidrobiciclete, iar reprezentanţii unui ONG de rafting din zona Vatra Dornei – Bistriţa vor face probe la râul de rafting.

Liviu Sorinel, impresarul implicat în organizarea spectacolelor, a estimat că în zonă este loc pentru aproximativ 20.000 de persoane. „Avem artişti pentru toate gusturile. Am făcut în aşa fel încât să arate într-adevăr a festival. Vor fi multe lasere de ultimă generaţie şi va fi un adevărat spectacol de lumini, asigurat de HD Music România”, a spus acesta. Practic, zona va găzdui un festival de anvergură, care va fi organizat de acum în fiecare an.

Parcare amenajată lângă parc

Lângă zona de agrement, pe terenul preluat recent de la Armată a fost amenajată o parcare, unde, potrivit estimărilor poliţiştilor de la Rutieră, vor putea fi lăsate aproximativ 3.000 de maşini. Intrarea în parcare se află lângă zona unde au fost amplasate utilajele Luna Park Lichiardopol. Aici se poate ajunge tastând pe google maps codul 47.741265,26.36380 (47°44’28.6″N 26°38’11.0″E).

 Curse speciale cu maxi taxi

 Cei care nu vor dori să vină cu maşinile lor, au la dispoziţii transportul cu maxi taxi. Traseul 6, sau Cornişa, are ca punct de plecare Donici şi include Parcul Tineretului, Tudor Vladimirescu, Dragoş Vodă, Ion Pillat, Calea Naţională, Marchian, Bulevard, Sucevei, Cornişa şi retur. „Microbuzele vor circula din 10 în 10 minute. Dacă va fi nevoie, vom suplimenta numărul de microbuze pe traseu. Acest traseu are legătură cu toate celelalte cinci trasee din municipiu aşa că oricine poate ajunge la Cornişa cu microbuzul”, a declarat Dumitru Balan, directorul societăţii Microbuzul.

Lucrări începute în 2013

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013 şi trebuiau să fie finalizate în 2016, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat municipalitatea a pierdut aproximativ 10 milioane de lei din finanţarea europeană. La startul proiectului, 50% din valoare erau fonduri nerambursabile şi 50% era contribuţia Primăriei Botoşani. În final, acest parc de agrement a costat aproximativ 18 milioane de euro, primăria Botoşani a pus 14 milioane de euro, iar suma nerambursabilă a fost de doar patru milioane de euro.

Eveniment ameninţat de ploi

Botoşaniul se află sub o informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată valabilă până duminică, la ora 10:00. Potrivit informării meteo, în judeţul Botoşani, în acest sfârşit de săptămână, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie şi, izolat, grindină.

Astăzi, cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile vor oscila între o minimă de 13°C şi o maximă de 26°C. Sâmbătă şi duminică, probabilitatea de a ploua creşte substanţial. Temperaturile vor oscila între 14°C, noaptea, şi o maximă de 24°C.

 

 

OBIECTIVELE DIN PARCUL CORNIŞA:

– Spaţii interioare: bazin agrement adulţi, bazin agrement copii, bazin de înot contracurent, bazine pentru hidromasaj, două tobogane interioare, saună finlandeză, grotă cu zăpadă, saună cu abur, biosaună, saună cu sare, solar orizontal şi vertical, camera de cromoterapie, masaj umed-uscat;

– Spaţii exterioare: bazin olimpic, bazin de bălăceală pentru copii, tobogane cu apă şi bazin aterizare, plajă dotată cu măsuţe şi şezlonguri, patinoar artificial, perete escaladă;

– Două terenuri de sport multifuncţionale, patru terenuri de tenis, vestiare;

– Două locuri de joacă pentru copii, împărţite pe grupe de vârstă, doi-şapte ani, şapte-14 ani;

– Amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 500 de persoane, cu dotările aferente;

– Heleşteu cu o adâncime medie de 2,4 metri şi râu de rafting cu o lungime de 287 de metri;

– Pistă tubing, zonă împădurită cu arbori şi arbuşti, cu o suprafaţă de 25,70 de hectare;

– Alei pietonale echipate cu bănci, parcaje auto;

 

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

17 mai

 

12.00 – 14.00: Parada mascotelor

14.00 – 15.00: “Soacra de cu trei nurori”, după Ion Creangă, spectacol susţinut de actorii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Vasilache”

15.00 – 16.00: Spectacol de dans- Asociaţia „Cheia Sol”

16.00 – 17.00: “Fata babei şi fata moşului”, „Prostia omenească”, “Soacra cu trei nurori” – spectacol de teatru cu mici interpreţi

17.00 – 17.30: Spectacol cu mascote

18.00 – 24.00: spectacol cu artişti internaţionali şi naţionali la scena mare amplasată în zona terenurilor de sport – Sound of Boney M feat Sheila Bonnick, Nana, Ottawan, Dr. Alban, Holograf, Gelu Graur

 

18 mai

13.00 -18.00: Festivalul de interpretare şi creaţie „Tinere speranţe” – Asociaţia „Arlechin”

15.00 – 16.00: Atelier de dezvoltare muzicală

18.00 – 24.00: Spectacol scena mare: Filarmonica Botoşani, Shift, Sore, DJ Rynno feat Sylvia, Ioana Ignat&Band

 

19 mai

14.00 – 16.00: Spectacol de dans şi muzică Asociaţia „Cheia Sol”

16.00 – 17.00: “Nunta cu năbădăi”, „Fata bună, fata rea” – Spectacol de teatru cu mici interpreţi

18.00 – 24.00: Spectacol scena mare – Amadeus, Connect-R, Feli, Voltaj, Natalia Gordienko.

 

 

 

+0 -0

se încarcă...