spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăAdolescent înecat la braconat peşte (video)

Adolescent înecat la braconat peşte (video)

Sfârşit cumplit pentru un adolescent în vârstă de 17 ani, din Botoşani, care şi-a pierdut viaţa în apele unui iaz din judeţ. Tragedia a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Corlăteni, la un iaz privat din localitate. Tânărul a mers împreună cu alţi doi amici, alături de care muncise, să întindă o setcă, la rugăminţile unuia dintre cei doi, în vârstă de 20 de ani. Rudele tânărului de 17 ani spun că el plecase cu ziua la muncă, dar seara nu a mai revenit acasă. Abia ieri dimineaţă au primit un telefon prin care erau anunţaţi că adolescentul a murit înecat. Bunica acestuia spune că era o fire foarte liniştită şi crede că ceilalţi doi tineri l-au convins să meargă la pescuit ilegal.

„Mama unui băiat m-a sunat să îmi spună că băiatul s-a înecat. Că au venit scafandrii să îl caute şi nu îl găseau. Ei au fost la peşte. El a fost ziua la un om la muncă, tot acolo în Corlăteni, lângă iaz. Nu ştiu la ce oră s-au dus ei la peste. Aveau o setcă şi i-au dat lui un capăt să îl ducă înot partea cealaltă de iaz. Băiatul s-a dus şi s-a agăţat în fire. Nu a sărit nimeni să îl salveze, deşi mai erau încă doi cu el”, a spus Veronica G., bunica tânărului.

Ajutor cerut mult prea târziu

 

Potrivit anchetatorilor, ceilalţi doi tineri care îl însoţeau, au sunat la 112 după ajutoare mult mai târziu şi asta pentru că ei s-au dus până în satul vecin, acolo unde locuiau, să verifice dacă tânărul nu le-a făcut vreo glumă şi a plecat acasă. Abia când s-au convins că prietenul lor este de negăsit, au cerut ajutorul pompierilor, la aproape două ore distanţă, însă. „Aveau o setcă. Iazul e adânc. E făcut nou şi are aceeaşi adâncime peste tot, e săpat adânc”, a povestit un sătean.

Deşi incidentul ar fi avut loc puţin după miezul nopţii, pompierii şi poliţiştii au fost alertaţi abia spre dimineaţă, în jurul orei trei. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Dorohoi care au început căutările cu o barcă. Abia după două ore au reuşit să îl scoată din apa însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi cu barcă şi accesorii specifice. După aproximativ două ore de căutări, trupul neînsufleţit al tânărului a fost descoperit la circa 15 metri de mal, în locul unde a fost văzut ultima data în viaţă”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Anchetă deschisă de poliţişti

 

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care au demarat două anchete, în paralel. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, iar în funcţie de rezultatul necropsiei se vor dispune măsuri în consecinţă. De asemenea, colegii mei efectuează cercetări şi sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Poliţiştii urmează să îi audieze pe cei doi prieteni ai victimei urmând a se stabili cu exactitate ora la care s-a produs evenimentul şi oră la care s-a cerut ajutor la 112.

Tânăr bătut cu bestialitate de paznicii unui iaz

 

Cazul de ieri vine după ce, în luna mai, un tânăr a ajuns la spital agresat, după ce a fost prins la braconaj. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, din Mileanca, a ajuns la spital în stare critică, după ce a fost bătut cu bâtele, aruncat în apă şi călcat în picioare de doi paznici ai unui iaz din apropierea localităţii. Totul s-a întâmplat când tânărul spune că mergea spre o stână. Ca să scurteze drumul, acesta ar fi mers pe malul iazului, iar paznicii l-au prins şi au început să îl lovească cu bâtele. În altercaţie, unul dintre agresori a căzut peste victimă şi i-a produs o leziune gravă la nivelul coloanei. Abia scăpat din mâinile agresorilor, tânărul şi-a sunat tatăl, care l-a dus la Spitalul Dorohoi, după care a fost direcţionat către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Botoşani.

De cealaltă parte, paznicii iazului acuză că tânărul ar fi fost la braconat peşti, iar când l-au surprins, acesta ar fi încercat să fugă, ulterior rezultând şi altercaţia.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...