Blesteme din cauza drumurilor proaste (Video)

0

Nemulţumiţi de starea drumurilor judeţene, botoşănenii au trecut la acţiuni extreme. Un botoşănean a lansat un set de blesteme la adresa administratorilor unui drum judeţean, Coţuşca – Nichiteni, nemulţumit de starea proastă a acestuia. Blestemele au fost scrise pe un afiş, care a fost prins de un copac de pe marginea respectivului sector de drum din DJ 282. „Responsabililor acestui drum,/ Să aveţi atâtea bube dulci, cât gropi sunt în asfalt;/ Să aveţi atâtea bube negre, câte promisiuni aţi făcut pentru repararea lui;/ Să vă bucuraţi toată viaţa, cât mă bucur eu când repar maşina./ Blestemat să fie cine rupe această coală!”, stă scris într-un afiş de pe marginea drumului Coţuşca – Nichiteni.

Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, responsabilul cu drumurile judeţene, susţine că aşa s-a întâmplat tot timpul când a anunţat că se va trece la lucrări pe un anumit sector de drum. „De fiecare dată când am anunţat lucrări într-o anumită judeţ s-a întâmplat câte un fenomen: ori s-au anunţat proteste, ori fel de fel de plantări de pomi, flori şi alte chestii. După ce se termină drumul Darabani – Crucea Milencii, utilajele se vor muta pe porţiunea Săveni – Podriga. Se va intra la burduşirile de pe sectorul Săveni – Podriga – Rădăuţi Prut, după care se va turna covor asfaltic într-un strat de la Săveni la Podriga şi de la Nichiteni la Coţuşca, iar pe restul traseului se vor turna plombe la cald”, a declarat vicepreşedintele CJ.

Anunţul referitor la începerea iminentă a lucrărilor pe drumul Săveni – Coţuşca – Rădăuţi Prut a fost făcut de Dorin Birta în conferinţa de presă a PSD de la sfârşitul săptămânii trecute.

Acesta recunoaşte că este libertatea oamenilor de a protesta, dar susţine că nu se poate interveni în acelaşi timp pe toate sectoarele de drum cu probleme. „Anul acesta am avut o desfăşurare de forţe pe o mai mare arie a judeţului şi am cuprins mai multe drumuri şi asta doar datorită împărţirii licitaţiei serviciului de întreţinere a drumurilor pe zone. Astfel, s-au putut lucra mai mulţi kilometri de covor asfaltic şi reparaţii de drumuri”, a mai spus Birta.

Proteste similare în judeţ

 

Protestul nu e unul singular. La începutul lunii iulie, chiar în localitatea Coţuşca la ieşire spre Nichiteni, localnicii au plantat în gropile din carosabil flori, în special trandafiri roşii. „Drumul este foarte rău! Ai unde să pui, nu o floare, ci un hectar! Anul trecut s-a plombat, dar s-a plombat târziu. Probleme sunt de la Nichiteni până la intrare în Coţuşca şi vreo 20 de metri în sta şi de la ieşire spre Rădăuţi. Prin sat, drumul a fost reabilitat acum doi ani şi încă este bun, dar pe cele două sectoare s-au pus plombe astă toamnă târziu şi s-a rupt din nou”, declara atunci viceprimarul comunei Coţuşca, Vasile Aghiniţei.

Deja ai votat!
se încarcă...