Srilankezi îmbolnăviţi de vremea din Botoşani

0

Trei tineri, originari din Sri Lanka, au ajuns în weekend la Urgenţe, speriaţi de reacţiile pe care le au organismele lor la frigul de afară. Cu vârste între 21 şi 32 de ani, aceştia sunt angajaţi la o companie din domeniul confecţiilor din judeţul Botoşani, iar săptămâna trecută au început să se simtă rău. Unul dintre aceştia, un tânăr în vârstă de 21 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) cu febră mare, frisoane şi o stare de rău generalizată. Tânărul a ajuns la spital sâmbătă dimineaţă, însoţit de un translator, care a facilitat comunicarea cu personalul medical.

Medicii infecţionişti i-au prescris acestuia un tratament specific afecţiunilor respiratorii din această perioadă, nefiind nevoie de internarea lui, mai ales că nu exista suspiciunea ca tânărul să aibă o formă mai gravă a unei boli.

„Pacientul este în Botoşani de mai bine de şase luni, petrecute doar aici. A mai avut colegi, conaţionali, cu simptome asemănătoare, mai ales din cauză că organismul lor nu este aclimatizat, iar frigul din această perioadă le provoacă foarte uşor viroze, chiar şi gripă”, a spus un asistent din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU.

Practic, temperaturile scăzute din aceste zile l-au făcut pe tânăr să prezinte simptome de răceală, iar temerile unei îmbolnăviri cu coronavirus l-au făcut să meargă la spital.

Tot la finele săptămânii trecute au mai ajuns la spital şi doi colegi de-ai tânărului.

Temperatura minimă în Sri Lanka este de 24-25°C, în timp ce la noi, ieri, spre exemplu, temperatura resimţită a fost de -11°C dimineaţa.

 

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...