Zmeu al şoselelor judecat după o anchetă fulger

0

Tânărul care a lovit cu maşina o femeie pe strada Sucevei şi a fugit mai apoi de la locul faptei a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani sub acuzaţiile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală din culpă. Pe lângă Petrică Liviu Pricop, în faţa judecătorilor va ajunge un alt tânăr, proprietarul autoturismului implicat în accident, Adrian Cojocariu, acesta din urmă fiind acuzat de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Inculparea celor doi a venit după o anchetă fulger, cercetările efectuate de poliţişti fiind finalizate în mai puţin de o lună de la producerea accidentului.

Evenimentul rutier a avut loc pe 17 ianuarie, în apropiere de Carrefour, când Petrică Liviu Pricop, în vârstă de 27 de ani, din comuna Corni, aflat la volanul unui autoturism, se îndrepta cu maşina spre bariera Sucevei, dar a lovit o femeie şi a fugit de la locul faptei. Identificat de poliţişti, tânărul a fost reţinut, iar mai apoi arestat preventiv.

Fugar abia eliberat din penitenciar

Şoferul fugar nu este pentru prima dată în spatele gratiilor, el fiind eliberat condiţionat din penitenciar în vara lui 2019, după ce a avut de executat o pedeapsă de doi ani şi 8 luni închisoare pentru alte două isprăvi penale.

Prima dată, în octombrie 2012, pe când avea doar 20 de ani, tânărul a fost implicat într-un scandal izbucnit la un bar, după care a dat buzna în postul de poliţie pentru a-şi salva amicul care era audiat de un poliţist. Trimis în judecată, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Atunci, instanţa i-a stabilit un termen de încercare de patru ani.

În iunie 2015, tânărul a plecat la o plimbare cu maşina prin sat, dar s-a intersectat cu poliţiştii, care l-au tras pe dreapta. Pentru că mirosea a băutură, i s-a cerut să sufle în etilotest, dar a refuzat. Cei din echipaj l-au urcat în maşina de poliţie cu gândul să îl ducă la spital pentru stabilirea alcoolemiei, dar tânărul a reuşit să fugă. Acuzat de sustragere de la prelevarea de mostre biologice, Petrică Liviu Pricop a fost condamnat la 8 luni de închisoare. Cum era recidivist, judecătorii au adunat cele două pedepse şi l-au trimis în puşcărie.

Cât a fost închis, el a avut un comportament bun, fiind recompensat de şase ori, de două ori fiind învoit pentru o zi. Ba mai mult, a prestat activităţi lucrative în urma cărora i s-au scăzut 75 zile din pedeapsă, la care s-au adăugat alte 90 de zile din oficiu în baza Legii recursului compensatoriu. Când a ajuns în comisia de liberări condiţionate, el a susţinut că va pleca la muncă în Germania, pentru a lucra în domeniul instalaţiilor pentru incendii, dar acum riscă să se întoarcă în puşcărie.

Deja ai votat!
se încarcă...