Război între fraţi arbitrat de judecători

0

O răfuială între doi fraţi din comuna Mihai Eminescu s-a lăsat cu puşcărie pentru unul dintre protagonişti. Acuzat de ameninţare şi distrugere, Mihai S. a fost condamnat marţi de Judecătoria Botoşani la un an şi şapte luni de închisoare cu executare în regim de detenţie. Ba mai mult, după ce îşi va ispăşi pedeapsa, bărbatul nu va avea voie să se apropie de fratele său la mai puţin de 100 de metri. În plus, Mihai S. a fost obligat şi la plata unor despăgubiri faţă de fratele său în sumă de 1.500 de ei.

Scandalul de la care a pornit totul a avut loc în octombrie 2019, în curtea locuinţei comune, când Mihai S. a băut până ce nu a mai ştiut de sine, după care şi-a adus aminte de o dispută mai veche cu fratele său, Maricel S., în vârstă de 50 de ani. Cum împărţeau aceeaşi curte, bărbatul s-a dus direct la el şi a început să-l facă în fel şi chip, uitând parcă de toate legăturile de rudenie.

În scurt timp, lucrurile au degenerat şi au luat aspecte violente. Astfel, pe fondul neînţelegerilor mai vechi, Mihai S. a început să-şi ameninţe fratele, după care a incendiat o stivă de coceni de porumb, aflată în curtea locuinţei. Focul a fost stins înainte de a se extinde şi la celelalte bunuri, iar cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor. Ridicat şi dus la audieri, piromanul a fost ulterior arestat preventiv, fiind şi în prezent în spatele gratiilor. Trimis în judecată, el a fost găsit vinovat şi condamnat, însă sentinţa Judecătoriei Botoşani nu este definitivă.

Caz similar în judeţ

Situaţia din comuna Mihai Eminescu nu este singulară. De-a lungul anilor, în judeţ au mai existat războaie fraticide, majoritatea plecate de la neînţelegerile privind împărţirea unor moşteniri. Uneori, conflictele s-au terminat în băi de sânge, dar şi cu arestări. În comuna Frumuşica, de exemplu, o familie a fost decimată de conflicte. Mai întâi, feciorul şi-a ucis tatăl, însă, pentru că era minor, autorul crimei nu a fost arestat şi a rămas în familie. În schimb, la praznicul de 40 de zile pentru comemorarea defunctului, sora suspectului l-a ucis pe cel care îi luase viaţa tatălui.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...