Alin Alexuc: „Vă mulțumesc pentru încurajările primite”

0

Botoșăneanul Alin Alexuc a trecut foarte repede peste euforia aurului european.

După ce a cucerit în premieră titlul de campion european, Alin Alexuc a avut parte de o primire specială la revenirea în ţară. Botoșăneanul nu are însă timp pentru a „savura” din plin titlul european având în vedere că în perioada imediat următoare va lupta pentru calificarea la Tokyo!

„Mi-am dorit foarte mult să aud imnul la un campionat European sau mondial. Iată că mi s-a îndeplinit acest vis”, a spus Alin Alexuc la sosirea în țară.

Luptătorul de greco-romane a schimbat categoria şi a obţinut la Roma cea mai importantă performanţă din carieră, triumfând printre gladiatori.

În finală, sportivul descoperit de Ioan Asaftei, care a descoperit tainele luptelor greco-romane la CS Botoșani, l-a învins în stil de mare campion pe georgianului Levan Arabuli cu scorul de 6-1!

 

Pentru luptătorul botoșănean aceasta este cea de-a treia medalie consecutivă la Campionatele Europene de seniori după cele două de bronz cucerite la edițiile care au avut loc în 2018 și 2019.

„Un aur muncit, o medalie meritată, o medalie a mea, a luptătorilor români, a românilor din întreaga lume! Vă mulțumesc pentru încurajările primite. Au fost plusul de care am avut nevoie să ajung să-mi aud imnul mult iubit în Roma, printre gladiatori!”, a scris Alin Alexuc pe rețeaua de socializare facebook.

Titlul european la lupte îl motivează şi mai mult pe Alexuc pentru Jocurile Olimpice, competiție la care a fost prezent în 2012 și 2016.

Deja ai votat!
se încarcă...