Moarte suspectă anchetată de poliţişti

♦ Un bărbat în vârstă de 62 de ani şi-a pierdut viaţa la spital după ce, în urmă cu câteva zile, a fost găsit pe marginea drumului, în stare de inconştienţă
♦ Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă bărbatul a fost victima unui accident rutier

0

Poliţiştii botoşăneni sunt nevoiţi să ancheteze un nou caz de moarte suspectă, după ce un bărbat găsit pe marginea drumului, în stare de inconştienţă, a murit, trei zile mai târziu, în spital. Incidentul a avut loc la finele săptămânii trecute, când mai mulţi trecători au zărit pe marginea drumului din localitatea Cătămărăşti trupul unui bărbat de 62 de ani, care părea a fi căzut din picioare. Oamenii au sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţă.

Cadrele medicale l-au preluat pe bărbat şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. La spital, pacientul a fost investigat şi s-au constatat mai multe leziuni interne grave, printre care şi un pneumotorax la ambii plămâni. Acesta a fost internat pe Secţia de reanimare, însă starea lui a continuat să se agraveze, iar duminică a decedat, unitatea sanitară comunicând decesul poliţiei. Ca în orice situaţie de acest fel, a fost solicitată efectuarea unei autopsii, iar medicii legişti au concluzionat că leziunile traumatice sunt cele care au dus la moartea bărbatului. Din acel moment, poliţiştii au început o anchetă pe mai multe fronturi, fiind chestionaţi membrii echipajului de la Ambulanţă, care au preluat pacientul, legat de poziţia în care era acesta pe asfalt şi starea lui generală.

 

„Nu am stabilit încă încadrarea juridică a faptei”

 

Pentru moment, poliţiştii merg pe mai multe piste, însă varianta accidentului a fost vehiculată chiar de legişti, având în vedere modul de producere a traumatismelor, poziţia victimei şi locul în care a fost găsită. „Nu am stabilit încă încadrarea juridică a faptei. Facem verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

 

Incident similar în judeţ

 

Cazul vine la doar câtea zile după ce, în weekend, un alt bărbat a fost ucis pe şosea de un şofer fugar. Incidentul a avut loc în Frumuşica, pe drumul european, când un bărbat care se deplasa pe bicicletă a fost lovit de un autoturism Ford condus de un tânăr de 20 de ani, care ulterior s-a făcut nevăzut.

O desfăşurare impresionantă de echipaje de poliţie şi strângere de informaţii a făcut ca oamenii legii să îl identifice pe şoferul vinovat până la finele aceleiaşi zile, acesta fiind găsit la domiciliul său, din localitatea Hârlău. Tânărul a fost reţinut, după care a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

 

 

 

 

 

+12 -0
se încarcă...