Adolescentă rănită grav în Parcul Cornişa

♦ O adolescentă a ajuns în stare gravă la Iaşi după ce a căzut, în timp ce se plimba cu skateboard-ul, pe aleile din Parcul Cornişa
♦ Reprezentanţii parcului spun că astfel de incidente se petrec din cauza faptului că cei mai mulţi tineri care merg în parcul de skate, dar şi pe aleile de la Cornişa, nu poartă echipamente de protecţie

0

O fată în vârstă de doar 18 ani a fost transferată în stare gravă la Iaşi, după un accident suferit la Cornişa. Tânăra, împreună cu un prieten, se plimbau, duminică seara, cu skateboard-urile. Aceştia au fost pentru câteva minute în zona special amenajată în acest sens, însă, ulterior au plecat plimbându-se pe aleile din parc. La un moment dat, fata a lovit cu roţile plăcii o denivelare dintr-o dală de beton, iar placa s-a oprit brusc, fata fiind aruncată în faţă. Tânăra nu avea cască de protecţie, iar în cădere s-a lovit cu capul de asfalt şi a rămas inertă pentru câteva momente.

Un bărbat, care se afla în zonă, şi care are cunoştinţe medicale, a realizat gravitatea incidentului şi a apelat imediat serviciul 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale. O ambulanţă a ajuns la faţa locului, preluând-o pe fată pe o targă trauma şi transportând-o imediat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Acolo, medicii au fost surprinşi de gravitatea traumatismelor, fata fiind foarte agitată din cauza loviturii la cap.

„Pacienta a fost diagnosticată cu un traumatism cranian acut închis, cu sângerare la nivelul sinusului drept, hematom orbital drept şi crize comiţiale secundare traumatismului cranian. Din acest motiv s-a decis transferul imediat a Iaşi pentru investigaţii de specialitate”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

 

„Noi am încercat să impunem purtarea căştilor”

 

Reprezentanţii Parcului Cornişa spun că astfel de incidente se mai pot repeta, iar asta mai ales din cauza faptului că cei mai mulţi tineri care merg în parcul de skate, dar şi pe aleile de la Cornişa, nu poartă nici măcar minimul echipament de protecţie. „Din păcate, la skate, în primul rând tinerii trebuie să poarte echipament de protecţie. Căşti, cotiere, genunchiere. Ei se simt lezaţi dacă le ceri cotiere sau genunchiere, dar măcar căşti. Nici alea nu le poartă toţi. Îmi pară rău că se întâmplă astfel de incidente. Majoritatea copiilor care vin acolo au sub 18 ani. Deci părinţii lor ştiu foarte bine cum ies din casă, fără acele echipamente. La început a fost un scandal permanent şi noi am încercat să impunem purtarea căştilor, dar tot timpul am cedat noi, pentru că tot pe noi ne scotea lumea vinovaţi. La skate park este la liber utilizarea, noi nu avem oameni să monitorizeze”, a precizat Eugen Ţurcanu, Şeful Direcţiei Judeţene de Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani.

 

 

Deja ai votat!