spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăPrima PaginăIubire pentru un criminal plătită cu viaţa (video)

Iubire pentru un criminal plătită cu viaţa (video)

♦ O femeie în vârstă de 62 de ani a fost ucisă cu sânge rege de partenerul său de viaţă, care a lovit-o de mai multe ori cu toporul după o ceartă

♦ După ce a lăsat-o pe femeie să moară într-o baltă de sânge bărbatul a sunat la 112 pentru a se autodenunţa

Dragostea aproape dependentă şi speranţele într-o schimbare ce nu a mai venit, i-au adus un sfârşit cumplit unei femei din judeţul Botoşani. În vârstă de 62 de ani, mamă a patru copii plecaţi să îşi facă rostul lor în viaţă, femeia locuia de mai mulţi ani alături de un bărbat de 56 de ani, în casa ei, din satul Carasa, comuna Corlăteni.

Relaţia dintre cei doi era una toxică, drept dovadă stând şi certurile dese, agresiunile şi ameninţările la care era supusă femeia destul de des. Cu toate acestea, şi în ciuda insistenţelor copiilor şi rudelor de a încheia relaţia cu bărbatul, femeia continua să îi acorde câte o şansă, în speranţa că acesta se va îndrepta. „Erau împreună de 6-7 ani. El mai consuma şi alcool, era un om violent şi se purta urât cu ea tot timpul. Orice om care o cunoştea îi spunea să îl dea afară din casă. El stătea în casa ei, unde doar ea a muncit şi copiii ei”, a spus una dintre vecinele femeii.

De altfel, trei dintre copii urmau să vină din străinătate, în concediu, şi i-au transmis bărbatului să părăsească gospodăria până la venirea lor, care trebuia să aibă loc chiar la finele acestei săptămâni.

Bărbatul a avut, însă, alte planuri. Ieri dimineaţă acesta a pus mâna pe un topor, iar după o ceartă scurtă cu femeia, care i-a transmis din nou că va trebui să plece de acasă până la sosirea copiilor ei, acesta a început să o lovească în neştire. Femeia a căzut într-un foişor din faţa casei sub loviturile pline de ură ale bărbatului pe care îl iubea şi în a cărui schimbare a continuat să creadă.

„Veniţi că am tăiat-o”

Bărbatul a aşteptat câteva minute, timp în care femeia a agonizat într-o baltă de sânge, iar apoi, cu un calm ieşit din comun, a apelat chiar el serviciul 112, însă, nu a stat prea mult de vorbă, ci doar a comunicat scurt: „Veniţi că am tăiat-o”. Ulterior acesta a închis telefonul şi nu a mai răspuns apelurilor operatorilor de la 112.

Aceştia au dat ulterior indicaţii serviciului de Ambulanţă şi Poliţiei despre adresa de la care a fost făcut apelul, un echipaj al SMURD ajungând în scurt timp în faţa casei. Bărbatul era în curte, calm, cu un topor în mână, iar echipajul de salvatori nu a putut intra în curte până nu a sosit poliţia.

Anchetatori şocaţi de sadismul loviturilor

Sadismul de care a dat dovadă bărbatul i-a şocat şi pe anchetatori, dar şi pe localnici, deopotrivă. „A lovit-o de mai multe ori. Când am intrat să o văd, era plină de sânge, la cap, în gură, abdomen şi pe mâini. Era într-o baltă de sânge. El era în curte, fuma o ţigară şi flutura toporul în mână. L-am întrebat ce s-a întâmplat şi mi-a rânjit, fără să spună nimic. A aşteptat să moară, după care a sunat la 112, altfel nu îmi închipui. Când au venit poliţiştii i-au ţipat să arunce toporul, iar el l-a aruncat imediat şi a spus că este autorul. Paramedicii nu au mai avut ce face, era o baltă mare de sânge”, a spus o nepoată a femeii.

Criminal reţinut de poliţişti

Bărbatul a fost deja reţinut, în prezent fiind în custodia poliţiei, care a deschis un dosar penal pentru omor. „Din primele verificări a reieşit faptul ca agresiunea s-ar fi produs pe fondul unui conflict spontan“, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Plângere retrasă după o bătaie cruntă

Rudele nu pot înţelege nici iertarea permanentă pe care femeia i-o oferea bărbatul, aceasta având parte de zeci de semne că ar trebui să renunţe la relaţia toxică cu el până nu ar fi fost prea târziu. Din păcate, însă, dragostea sau teama faţă de partenerul ei de viaţă s-au dovedit în cele din urmă a-i fi fatale. Drept dovadă sta şi o întâmplare de la începutul acestui an, care, dacă ar fi fost tratată aşa cum ar fi trebuit poate i-ar fi salvat viaţa.

„În primăvara acestuia an el a lovit-o, s-a suit peste ea şi stătea cu un cuţit deasupra ei, ameninţând-o cu moartea. A fost poliţia atunci, a fost cercetat pentru violenţă în familie, însă în luna mai ea şi-a retras plângerea, după ce cei doi s-au împăcat. Nici măcar atunci nu a ascultat de cei din jur să nu îl mai primească în viaţa ei”, a spus o verişoară de-a femeii.

20 de ani de închisoare pentru omor

Şocant este faptul că bărbatul este la a doua faptă de acest fel. În 1988 acesta a fost judecat şi condamnat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor, executând 20 de ani de închisoare. Partenera lui de viaţă de acum a sperat, însă, că anii executaţi l-au schimbat şi a decis să îi acorde şansa pe care nimeni nu i-ar fi acordat-o, pentru a sfârşi în mod tragic.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.6 ° C
13.6 °
13.6 °
75 %
1.5kmh
81 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...