vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăStrigăt de ajutor pentru cinci copii loviţi de soartă (video)

Strigăt de ajutor pentru cinci copii loviţi de soartă (video)

♦ O tânără din judeţ are nevoie de ajutorul semenilor pentru a-şi creşte cei cinci copii după ce fostul său soţ i-a transformat viaţa într-un calvar
♦ Aceasta trăieşte, împreună cu micuţii, într-o cameră, amenajată din mila oamenilor din sat într-un fost grajd

Oana Roxana Râmbu este o tânără din satul Cotârgaci, comuna Roma, judeţul Botoşani, care îşi creşte cei cinci copilaşi, doi băieţi de şapte ani şi un an şi trei luni şi trei fete de patru ani, doi ani jumătate şi o lună şi jumătate, în condiţii greu de imaginat. Aceasta face eforturi uriaşe pentru a le oferi celor mici strictul necesar de care au nevoie. Viaţa tinerei mame a fost transformată într-un adevărat coşmar din cauza primului său soţ, căruia i-a oferit patru copii. Povestea acesteia a fost făcută publică de Daniel Câşlariu, coordonatorul Asociaţiei „Grup Civic” din Botoşani.

Probleme începute după naşterea celui de-al patrulea copil

„Am ajuns în comuna Roma satul Cotârgaci la o tânără care are o poveste de viaţă parcă desprinsă din filmele de groază. Problemele au început când a născut cel de-al patrulea copil şi tatăl a început sa ia calea alcoolului şi de acolo certuri şi bătăi primite de mamă. După un timp, mama a îndrăznit şi a fugit împreună cu copiii la casa bătrânească a părinţilor săi dar, din păcate, şi aceasta stătea să se dărâme”, a povestit Daniel Câşlariu.

Cu multe eforturi, tânăra a reuşit să reconstruiască căsuţa bătrânească unde spera că va avea linişte cu copiii. Acest lucru nu a fost, însă, posibil. Soţul ei venea deseori în stare de ebrietate şi o bătea până o lasă leşinată în faţa copiilor. Ultima data când mama a fost bătută şi lăsată într-o baltă de sânge, a sunat la poliţie reclamându-l. După doar câteva ore, însă, bărbatul a fost lăsat să plece. Speriată, femeia a plecat cu copiii la fratele său, iar peste câteva ore a aflat că flăcările au cuprins casa în care locuia.

„Pompierii au spus că era de la coşul de fum necurăţat. Doar că atunci eu nu făcuse focul toată ziua. Cum să ia foc?”, se întreabă femeia, care în plină iarnă, s-a trezit pe drumuri împreună cu copiii.

„Copiii sunt bine îngrijiţi”

Spre norocul ei, unor oameni din sat li s-a făcut milă şi i-au făcut o cameră în fostul grajd ca să poată sta cu copiii. După trei ani şi încă o căsătorie eşuată, în viaţa ei a apărut Cozmin. Tânărul a acceptat-o pe Oana, deşi avea patru copii.

În noua familie a venit pe lume al cincilea copilaş. Cu toate acestea, femeia îi îngrijeşte pe cei cinci copii cât poate de bine şi are grijă ca aceştia să nu simtă calvarul prin care trece ea. „De cele mai multe ori ne privăm pe noi de multe lucruri ca să aibă ei. Din alocaţie tot ce luăm este pentru ei. Şi de îmbrăcat şi de încălţat, că au nevoie, sunt copii, ce vină au ei de toate astea?”, spune femeia.

Acest lucru este confirmat şi de asistentul comunitar din localitate, care spune că femeia face tot posibilul ca micuţii să aibă o copilărie cât de cât normală. „Copiii sunt bine îngrijiţi. Mama vine tot timpul cu ei la consulturi, este la zi cu toate vaccinările, iar starea lor de sănătate este una bună tot timpul”, a spus asistenta din localitate.

Cozmin, concubinul femeii, munceşte de dimineaţa până seara pentru a le oferi cele necesare copiilor, în ciuda faptului că nu sunt ai lui. „Din păcate, cei doi tineri şi cei cinci copii stau într-o singură cameră din acel grajd. Locuinţa lor nu este racordată la reţeaua electrică. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiţi în speranţa că va dori cineva să le dea o mână de ajutor cu ceva alimente, hăinuţe, pampers mărimea 3 şi 5”, a mai spus Daniel Câşlariu, coordonatorul Asociaţiei „Grup Civic” din Botoşani.

Cum puteţi ajuta

Cei care vor să doneze o pot face în următoarele conturi:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22.

Cu specificaţia Oana.

https://www.paypal.com/paypalme/AsociatiagrupcivicBotoşani.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...