Bărbat ucis pentru o ţigară (video)

♦ Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, a avut parte de un sfârşit tragic după ce a avut un conflict cu un tânăr căruia i-a cerut o ţigară
♦ Începutul conflictului dintre cei doi bărbaţi a fost surprins de o cameră de supraveghere 

Scene şocante au avut loc, în noaptea de duminică spre luni, în comuna Ştiubieni din judeţul Botoşani. Un bărbat şi-a găsit sfârşitul în condiţii cumplite, după o ceartă banală cu un consătean mai tânăr decât el. În vârstă de 48 de ani, bărbatul a murit după ce a fost lovit cu o rangă de metal.

Scandalul a pornit duminică seară, pe terasa unui bar din localitate. Bărbatul de 48 de ani i-a cerut o ţigară unui tânăr de 22 de ani. Acesta, proaspăt devenit tată al unui băieţel, petrecea împreună cu câţiva prieteni. Simţindu-se ofensat de modul în care i s-a adresat consăteanul, tânărul a sărit imediat la bătaie. După o scurtă altercaţie dintre cei doi, tânărul de 22 de ani, ieşit mai „şifonat” din confruntare.

Rănit în orgoliu acesta a plecat acasă, cu gândul de a nu lăsa lucrurile aşa. Acesta s-a înarmat cu o rangă din metal, şi şi-a aşteptat adversarul pe o alee mai slab luminată. În timp ce acesta mergea spre casă, tânărul a sărit şi l-a lovit cu obiectul metalic în cap cu putere.

„Din primele cercetări a reieşit că tânărul de 22 de ani, după ce a avut conflictul la bar cu victima, a mers şi s-a înarmat cu o ţeavă de metal, a revenit, l-a surprins pe drumul public, unde l-a lovit în zona capului şi apoi a plecat acasă. Autorul are calitatea de suspect în acest moment. Cercetările şi audierile continuă”, a declarat Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„Am văzut că nu mai mişcă şi am sunat imediat la 112”

Tânărul şi-a lovit victima cu ranga în zona capului, după care a lăsat-o agonizând într-o baltă de sânge. Bărbatul a fost descoperit de un tânăr de 18 ani, rugat chiar de soţia acestuia, să îl caute prin sat. Femeia nu mai ştia nimic de soţul ei de câteva ore. Băiatul a plecat să îşi caute vecinul, iar imaginea care i s-a înfăţişat a fost una de coşmar. Bărbatul zăcea cu faţa în jos, în praful de pe marginea drumului, acoperit de răni sângerânde la cap. „Pe mine m-a rugat soţia lui. I-a spus o cumnată că el s-a bătut prin sat. L-am găsit pe o uliţă, cu faţa în jos. Am văzut că nu mai mişcă şi am sunat imediat la 112. A venit o ambulanţă, iar cadrele medicale au spus că era deja decedat”, a spus tânărul.

Anchetă deschisă de poliţişti

Ulterior, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, criminalişti, dar şi un procuror, care a preluat ancheta. Oamenii legii au urmărit imaginile de pe o camera de supraveghere de la barul din zonă. Aceasta a surprins începutul conflictului dintre cei doi. Ulterior, poliţiştii au identificat agresorul din bar şi au mers la domiciliul acestuia. Tânărul era împreună cu iubita lui, o minoră de 16 ani, şi bebeluşul acestora, în vârstă de o lună.

Tânărul solicitase şi el între timp o ambulanţă. Acesta acuza mai multe dureri în urma altercaţiei pe care a avut-o cu victima lui. Tânărul a ajuns la spital, unde a fost diagnosticat cu un traumatism de coapsă. Urma ca medicii să decidă dacă se impune sau nu internarea lui.

 

Deja ai votat!