spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăPrima PaginăPărinţi distruşi de o sinucidere la 16 ani (video)

Părinţi distruşi de o sinucidere la 16 ani (video)

♦ Un copil, în vârstă de 16 ani, şi-a pus capăt zilelor aruncându-se în fântâna din curtea părinţilor
♦ Potrivit martorilor, tânărul ar fi încercat să lase şi un bilet de adio, în casă fiind găsite o foaie albă de hârtie, cu un pix lângă ea, însă copilul a renunţat la acest gând

Familia unui adolescent din judeţul Botoşani este în stare de şoc. Băiatul a fost scos fără viaţă din fântâna din curtea casei părinteşti, după ce a ales să îşi pună capăt zilelor în mod inexplicabil. Deşi în vârstă de doar 16 ani, copilul a recurs la un gest care a provocat o durere imensă familiei sale. A lăsat în urmă o mulţime de întrebări care nu vor avea niciodată răspuns.

Descoperirea macabră a fost făcută ieri la primele ore ale dimineţii, în comuna Manoleasa. Părinţii băiatului de 16 ani, elev la Seminarul Teologic, lucrează ambii în Botoşani. Ieri dimineaţă aceştia au observat că băiatul lipsea din casă şi nu era de găsit nicăieri. În timp ce îl căuta, însă, mama a găsit şlapii acestuia, şapca şi o tabletă lângă fântâna din curtea casei. Femeiai şi-a anunţat soţul speriată, iar cei doi s-au temut de ce putea fi mai rău. Au încercat să scoată apa din fântână pentru a vedea dacă tânărul era înăuntru, dar nu au reuşit.

În acest context, aceştia au apelat serviciul 112, solicitând ajutorul pompierilor militari. La faţa locului au sosit mai multe echipaje din zonă.  „Unul dintre pompieri a coborât în fântâna adâncă de circa 20 de metri şi, ajutat de ceilalţi colegi, l-a adus pe tânăr la suprafaţă”, a precizat ofiţerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Copilul a fost preluat de cadrele medicale sosite la faţa locului, fiind încercate manevre de resuscitare, însă fără niciun folos, fiind declarat decesul la faţa locului.

 „Era un suflet foarte săritor şi respectuos”

Potrivit martorilor, tânărul ar fi încercat să lase şi un bilet de adio, în casă fiind găsite o foaie albă de hârtie, cu un pix lângă ea, însă copilul a renunţat la acest gând, din motive doar de el ştiute.

Copilul era admirat de oamenii din sat, acesta fiind tot timpul săritor şi ajutându-i pe cei care îl solicitau. Familia acestuia era văzută ca fiind una liniştită şi de oameni foarte gospodari. „Nu am văzut ceartă, nu am văzut nimic, niciodată. Amândoi părinţii sunt oameni gospodari. Plecau dimineaţa la 6:30 la muncă. Copilul chiar aseară mi-a adus o găleată de apă de la fântână şi a lăsat-o la poartă. Era un suflet foarte săritor şi respectuos. Dimineaţă au găsit şlapii, şapca şi tableta copilului lângă fântână, iar el nicăieri. S-a lăsat în fântână”, a spus o vecină de-a familiei.

Gestul inexplicabil al copilului a lovit familia în momente extrem de grele. Băiatul era copilul mijlociu, acesta având o surioară, diagnosticată cu grave afecţiuni neurologice, dar şi un frate mai mare, care este student la Facultatea de Medicină.

 Anchetă deschisă de poliţişti

Cazul a intrat în atenţia poliţiei, care a demarat o anchetă pentru a stabili dacă gestul copilului a fost premeditat sau un accident.

„În cauză a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Se va dispune efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Caz similar în judeţ

Gestul copilului vine la doar câteva luni după ce un alt incident asemănător a zguduit comunitatea din Mitoc. Un copil de doar 12 ani a fost găsit spânzurat în gospodăria părinţilor după ce i-ar fi fost interzis accesul la telefonul mobil drept pedeapsă.

Potrivit specialiştilor, la prima vedere gestul cumplit poate părea a fi unul impulsiv, de panică sau răzvrătire, al unui copil aparent normal, fără probleme emoţionale şi comportamentale evidente.

„Adolescenţa este o vârstă vulnerabilă, cu numeroase schimbări fizice, emoţionale, comportamentale. Poate fi vorba de un complex de inferioritate, care acum s-a accentuat şi mai mult, iar teama faţă de viitor, însingurarea, lipsa de încredere în sine au putut fi factori favorizanţi. Poate şi expectaţiile familiale erau mari. Probabil adolescentul avea probleme adaptative şi nu a ştiut cum să gestioneze o situaţie de criză. Poate fi vorba despre un adolescent introvert,  vulnerabil emoţional, iar teama de viitor poate să fi fost un şoc prea mare”, a precizat medicul primar în psihiatrie pediatrică Laura Jijie, coordonator în cadrul Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...