Medici acuzaţi de răpire (video)

♦ Prietenii unui bărbat internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă, au sunat la 112 pentru a reclama faptul că acesta fusese răpit de cadrele medicale
♦ Bărbatul a ajuns la spital după o beţie, iar cadrele medicale, după ce l-au tratat, au cerut transferul acestuia la Secţia de Psihiatrie

0

Poliţiştii botoşăneni au avut parte de o reclamaţie mai puţin obişnuită la începutul acestei săptămâni. Prietenii unui bărbat, în vârstă de 47 de ani, internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă, au sunat la 112 pentru a reclama faptul că acesta fusese răpit de cadrele medicale şi se afla internat în spital împotriva voinţei lui.

Totul s-ar fi întâmplat după o partidă de pescuit, în care alcoolul a fost ingredientul principal. Unuia dintre pescarii de ocazie i s-a făcut rău. Din acest motiv amicii lui au apelat serviciul 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Urgenţe. Iniţial acesta a fost internat pentru o afecţiune la stomac, provocată de consumul exagerat de băuturi alcoolice. După ce a fost stabilizat din acest punct de vedere, bărbatul a fost transferat la Psihiatrie, locul prin care trec majoritatea pacienţilor care abuzează de băuturile alcoolice.

Când a realizat că este la Psihiatrie omul şi-a sunat speriat prietenii, cărora le-a spus că este închis cu forţa acolo şi le-a cerut ajutorul. În acest context amicii săi au apelat serviciul 112. Aceştia le-au spus autorităţilor că bărbatul era internat împotriva voinţei sale şi nu era lăsat să plece.

Cu toate acestea, oamenii au admis că motivul pentru care amicul lor a ajuns la spital era consumul exagerat de băuturi alcoolice. „El a fost la pescuit pe malul Prutului şi a băut. A consumat mai multe băuturi alcoolice şi i s-a făcut rău. A ajuns la spital, dar noi ştiam că este pe Secţia de chirurgie. Ne-a sunat dimineaţă să ne spună că este la Psihiatrie ţinut cu forţa”, le spunea unul dintre bărbaţi poliţiştilor.

Mesaje dramatice transmise prietenilor

Oamenii legii, veniţi cu mai multe maşini de poliţie în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), au fost nevoiţi să se intereseze de soarta bărbatului care acuza respectiva privare de libertate, deşi avea telefonul la el şi îşi suna în continuu prietenii. La un moment dat, într-un mod dramatic, acesta i-a şi rugat să transmită familiei sale că a murit.

„Ne-a spus să transmitem condoleanţe familiei lui, că el nu mai iese viu de acolo”, spunea unul din bărbaţi.

În cele din urmă, poliţiştii i-au sfătuit pe cei doi prieteni binefăcători să meargă la Secţia de Psihiatrie, unde era internat bărbatul, şi să ceară mai multe detalii de acolo, explicând-le celor doi că acesta nu putea fi ţinut acolo fără voia lui, iar internarea se făcuse pe considerente medicale, acesta fiind şi motivul pentru care bărbatul a spus că „s-a trezit” la Psihiatrie.

„Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului, au identificat apelantul în persoana unui bărbat, căruia i-au recomandat să se adreseze personalului medical de la Secţia de Psihiatrie pentru a intra în posesia informaţiilor pe care le solicită. De asemenea, i s-a pus în vedere să nu mai apeleze SNUAU 112 în mod nejustificat”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...