Femeie violată de ginere

♦ O botoşăneancă plecată să-şi viziteze fiica stabilită în altă comună a ajuns să fie abuzată sexual chiar de către partenerul de viaţă al acesteia
♦  Violurile şi agresiunile sexuale sunt la cote fără precedent şi au explodat după restricţiile din starea de urgenţă

Umilinţă înfiorătoare pentru o femeie în vârstă de 64 de ani, care a fost violată de concubinul fiicei sale. Femeia plecase de acasă, la sfârşitul săptămânii trecute, cu gândul să-i facă o vizită fiicei sale care se stabilise în comuna Lunca. În acest timp, susţine aceasta, a fost abuzată sexual chiar de bărbatul pe care-l considera ginerele său. Cel acuzat că ar fi batjocorit-o a fost identificat de poliţişti şi urmează să fie cercetat pentru viol.

Grozăvia s-ar fi petrecut duminică. D.M., din comuna Frumuşica, a vrut să-şi viziteze fiica pe care nu o mai văzuse de mult. Acesta trăia în concubinaj cu un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Lunca. Au stat cu toţii la discuţii până după-amiază, când femeia s-a retras să se odihnească. Atunci concubinul fiicei a crezut că este momentul să profite şi s-a năpustit peste ea. Lovită, femeia a fost determinată să întreţină raporturi sexuale împotriva voinţei ei.

Când a scăpat din mâinile individului, D.M. a povestit ce i s-a întâmplat. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor. Cu un traumatism cranian, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean „Mavromati” şi examinată medico-legal. „A fost deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de viol”, a precizat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Val de agresiuni sexuale în judeţ

Cazul vine după un şir de agresiuni sexuale înregistrate în judeţ, luna trecută. În noaptea de 14 spre 15 august, un bărbat de 30 de ani, din comuna Broscăuţi, a dat buzna peste o consăteancă. Acesta ştia că femeia este divorţată şi locuieşte singură şi a încercat să o violeze. Victima a reuşit să scape, iar individul a fost arestat pentru tentativă de viol.

Un alt individ de 39 de ani, din satul Bădiuţi a fost reţinut şi el de poliţişti. Acesta a încercat să violeze o tânără de 23 de ani, peste care a intrat în casă.

Pe 26 august, doi fraţi din comuna Nicşeni, având feţele acoperite şi fiind înarmaţi cu un cuţit, au intrat în locuinţa unei tinere în vârstă de 23 de ani, din satul Vlădeni, comuna Corlăteni, au violat-o şi au tâlhărit-o.

În noaptea de 28 spre 29 august, un alt individ din comuna Todireni a atacat-o în locuinţă pe o femeie. Acesta a încercat să o violeze, după ce în prealabil decuplase casa de la reţeaua electrică.

Infracţiuni puse pe seama lipsei de educaţie

Poliţiştii pun acest val de infracţiuni pe seama lipsei de educaţie a autorilor, dar şi a nivelului de trai. În schimb, Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, crede că la originea multor fapte penale cu violenţă ar fi de fapt consumul exagerat de băuturi alcoolice. „În perioada stării de urgenţă, când barurile, cârciumile şi restaurantele au fost închise, nu a existat niciun caz de mare violenţă. În schimb, din momentul în care s-au redeschis terasele, ne confruntăm cu un val de violenţe”, a arătat Valeriu Chihaia.

În schimb, un studiu făcut în toate statele Uniunii Europene a arătat că în rândul societăţii există şi o anumită optică oarecum greşită. Astfel, 55% dintre respondenţii din România au fost de acord cu afirmaţia că există situaţii în care contactul sexual fără consimţământ este justificat. Potrivit cercetării, principala situaţie în care românii consideră că violul este justificat sunt legate de consumul de alcool şi droguri (30%), purtarea de haine „provocatoare sau sexy” (25%) şi situaţia în care o persoană merge de bunăvoie acasă cu cineva (26%). Asta explică, într-o oarecare măsură, de ce în România se înregistrează în medie cinci cazuri de viol în fiecare zi.

 

 

 

Deja ai votat!