spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăFemeie violată de ginere

Femeie violată de ginere

♦ O botoşăneancă plecată să-şi viziteze fiica stabilită în altă comună a ajuns să fie abuzată sexual chiar de către partenerul de viaţă al acesteia
♦  Violurile şi agresiunile sexuale sunt la cote fără precedent şi au explodat după restricţiile din starea de urgenţă

Umilinţă înfiorătoare pentru o femeie în vârstă de 64 de ani, care a fost violată de concubinul fiicei sale. Femeia plecase de acasă, la sfârşitul săptămânii trecute, cu gândul să-i facă o vizită fiicei sale care se stabilise în comuna Lunca. În acest timp, susţine aceasta, a fost abuzată sexual chiar de bărbatul pe care-l considera ginerele său. Cel acuzat că ar fi batjocorit-o a fost identificat de poliţişti şi urmează să fie cercetat pentru viol.

Grozăvia s-ar fi petrecut duminică. D.M., din comuna Frumuşica, a vrut să-şi viziteze fiica pe care nu o mai văzuse de mult. Acesta trăia în concubinaj cu un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Lunca. Au stat cu toţii la discuţii până după-amiază, când femeia s-a retras să se odihnească. Atunci concubinul fiicei a crezut că este momentul să profite şi s-a năpustit peste ea. Lovită, femeia a fost determinată să întreţină raporturi sexuale împotriva voinţei ei.

Când a scăpat din mâinile individului, D.M. a povestit ce i s-a întâmplat. Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor. Cu un traumatism cranian, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean „Mavromati” şi examinată medico-legal. „A fost deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de viol”, a precizat Simona Puşcaşu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Val de agresiuni sexuale în judeţ

Cazul vine după un şir de agresiuni sexuale înregistrate în judeţ, luna trecută. În noaptea de 14 spre 15 august, un bărbat de 30 de ani, din comuna Broscăuţi, a dat buzna peste o consăteancă. Acesta ştia că femeia este divorţată şi locuieşte singură şi a încercat să o violeze. Victima a reuşit să scape, iar individul a fost arestat pentru tentativă de viol.

Un alt individ de 39 de ani, din satul Bădiuţi a fost reţinut şi el de poliţişti. Acesta a încercat să violeze o tânără de 23 de ani, peste care a intrat în casă.

Pe 26 august, doi fraţi din comuna Nicşeni, având feţele acoperite şi fiind înarmaţi cu un cuţit, au intrat în locuinţa unei tinere în vârstă de 23 de ani, din satul Vlădeni, comuna Corlăteni, au violat-o şi au tâlhărit-o.

În noaptea de 28 spre 29 august, un alt individ din comuna Todireni a atacat-o în locuinţă pe o femeie. Acesta a încercat să o violeze, după ce în prealabil decuplase casa de la reţeaua electrică.

Infracţiuni puse pe seama lipsei de educaţie

Poliţiştii pun acest val de infracţiuni pe seama lipsei de educaţie a autorilor, dar şi a nivelului de trai. În schimb, Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, crede că la originea multor fapte penale cu violenţă ar fi de fapt consumul exagerat de băuturi alcoolice. „În perioada stării de urgenţă, când barurile, cârciumile şi restaurantele au fost închise, nu a existat niciun caz de mare violenţă. În schimb, din momentul în care s-au redeschis terasele, ne confruntăm cu un val de violenţe”, a arătat Valeriu Chihaia.

În schimb, un studiu făcut în toate statele Uniunii Europene a arătat că în rândul societăţii există şi o anumită optică oarecum greşită. Astfel, 55% dintre respondenţii din România au fost de acord cu afirmaţia că există situaţii în care contactul sexual fără consimţământ este justificat. Potrivit cercetării, principala situaţie în care românii consideră că violul este justificat sunt legate de consumul de alcool şi droguri (30%), purtarea de haine „provocatoare sau sexy” (25%) şi situaţia în care o persoană merge de bunăvoie acasă cu cineva (26%). Asta explică, într-o oarecare măsură, de ce în România se înregistrează în medie cinci cazuri de viol în fiecare zi.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...