marți, martie 19, 2024
AcasăPrima PaginăCâine de luptă antrenat să ucidă alte animale (video șocant)

Câine de luptă antrenat să ucidă alte animale (video șocant)

Un caz șocant de agresiune asupra animalelor a ieșit la iveala în județul Botoșani. Un câine de luptă este asmuțit asupra unei pisici până ce o omoară, iar cel care face asta este un minor. Acesta a şi filmat scenele cumplite.

Mai grav este că mama băiatului asistă la toate aceste scene și chiar îl încurajează. Filmulețul cumplit a ajuns la polițiști, care au deschis un dosar penal și verifică inclusiv informația că astfel de scene au avut loc în mod repetat, iar filmulețele erau distribuite către alți minori din localitate.

Filmulețul prezentat mai jos a ajuns şi în posesia unor iubitori de animale și a unei asociații pentru protecția animalelor. Șocați de violența imaginilor, aceștia au depus o plângere la poliție, nu înainte de a lua legătură cu alți localnici, care le-au confirmat că astfel de scene s-au petrecut în mod repetat. Într-un clip proprietarul unei pisici și-a recunoscut animalul care a fost chinuit minute bune de câinele de luptă, care era asmuțit de un copil de 15 ani.

Mama copiilor a fost amendată

Imediat ce au vizionat imaginile, polițiștii s-au deplasat la locuința familiei vizate din comuna Vlădeni, unde au găsit câinele. Deși face parte dintr-o rasă periculoasă, acesta nu era înregistrat nici la poliție și nici la DSV. Din acest motiv mama copiilor a fost amendată cu 800 de lei.

Supărați, membrii familiei au devenit violenți și i-au agresat atât pe iubitorii de animale care au ajuns la fața locului, cât și pe jurnaliști. Sora băieților chiar recunoaște, într-un acces de furie, faptul că frații ei au agresat animale. “Crezi că am omorât eu? Auziți! Eu nu mă comport așa cu animalele. Dacă frații mei fac așa, e problema lor. Ieși că te bat”, țipa în continuu sora celor doi frați, de 15 și 19 ani.

„Vecinii au primit mai multe amenințări”

Tânăra agresată de unul dintre membrii familiei a depus plângere și pentru loviri, iar ceilalți vecini amenințați ulterior că vor avea de suferit vor să depună, la rândul lor, plângere. Dau animale spre adopție de aproape 10 ani. Le iau de pe strada, le sterilizez și le dau spre adopție. Săptămâna trecută m-au contactat câteva persoane din Mândrești să îmi spună că există un caz de cruzime față de animale. Am primit și o filmare în care un câine Amstaff agresa o pisică, fiind instigat de proprietarul său, iar pe video se aude și mama care își încurajează copilul să omoare pisica. Martorii mi-au spus atunci că familia respectivă face asta de mulți ani. Omoară animale cu ajutorul câinelui, le torturează. Inclusiv eu am fost agresată, iar vecinii au primit mai multe amenințări”, a spus tânăra iubitoare de animale.

„Au omorât vreo zece animale cu câinele”

Mai grav este faptul că fiecare act de cruzime în care sunt omorâte pisici cu ajutorul câinelui de lupta, ar fi fost filmat. Clipurile au fost distribuite către alți copii din localitate. Oamenii legii verifică și această pistă și încearcă să intre în posesia altor dovezi, că să stabilească continuitatea acestor fapte. Într-o iarnă am văzut când au omorât un câine. Mai aveau unul aici la poartă, dar l-au omorât și pe ăla. Prietena mea a adus o pisică, iar ei au dat-o la câini și au omorât-o. Se întâmplă în mod repetat. Dacă nu se repeta, nici nu-l denunțam.  Nu știu ce fac și de unde le aduc. Le prind de undeva și le dau la câine. Au omorât vreo zece animale cu câinele”, a spus unul din martori.

Cazul incredibil a intrat și în atenția unei organizații pentru protecția animalelor. “Este greu să îți găsești cuvintele în cazuri ca acestea. Aici vorbim de un câine, probabil metis, de luptă și este o rasă periculoasă. Așa cum a atacat o pisică, poate ataca oricând și un copil, dacă este pe mâinile cui nu trebuie”, a spus medicul veterinar Dănuț Bratu, președintele unui ONG pentru protecția animalelor.

Poliția Animalelor există doar pe hârtie

Reprezentanții DSVSA Botoșani spun că și-ar dori ca acel câine de luptă să poată fi scos din acea curtea, însă, din păcate, legislația nu le permite deocamdată acest lucru, motiv pentru care cer sprijinul poliției pentru obținerea unui ordin judecătoresc. “În urma cercetărilor s-a stabilit că animalul nu a fost vaccinat și nu s-a prezentat la acțiunile veterinare obligatorii în ultimii doi ani. S-a aplicat o sancțiune de 800 de lei. Acest animal nu este identificat, nu este trecut în registrul animalelor periculoase, care trebuia înregistrat la poliție pentru monitorizare. Ne dorim ca legislația să ne permită ca în cazuri de acest gen să putem interveni și să ridicăm animalele. Dar din păcate, în prezent Poliția Animalelor este doar pe hârtie, pentru că nu avem un cadru legislativ”, a spus Mihai Țurcanu, directorul DSVSA Botoșani.

Polițiștii botoșăneni au vizitat deja familia acuzată de comportamentul cumplit. “Animalul respectiv, din rasa Amstaff nu era declarat la poliție pentru a fi luat în evidență ca fiind din categoria câinilor periculoși. Au fost demarate cercetări pentru infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept și schingiuirea acestora”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IJP Botoșani.

Comportamentul sadic al minorului în atenția specialiștilor

Fiind vorba de un minor, asistat de mama acestuia care îl îndemnă la acte de violență, polițiștii au sesizat și Protecția Copilului Botoșani, urmând că acesta să fie evaluat psihologic. “Observ în mass media multe cazuri de abuz față de animale săvârșite de adolescenți de 13-16 ani. Acest comportament agresiv, de sadism chiar față de animale (direct sau indirect ca în film) denotă nişte probleme grave emoţionale la adolescenți. La acest băiat, poate că absența tatălui a dus în timp la refularea unor sentimente negative, a furiei cu manifestarea față de animale care nu se pot apăra. Este important şi contextul familial, modelele parentale, ştiut fiind faptul că agresivitatea poate fi un comportament prin imitație şi că copilul abuzat într-o formă sau alta poate deveni, la rândul său, abuzator.

La această vârstă vulnerabilă a adolescenței identificarea cauzelor care stau în spatele comportamentului agresiv faţă de animale este esențială pentru a preveni pe viitor recidiva! De multe ori acest comportament abuziv faţă de animale denotă o structurare dizarmonică de personalitate de tip antisocial, de structuri sadice”, a precizat medicul primar psihiatru Laura Jijie, șeful secției de Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul SJU Botoșani.

În același timp, reprezentanții asociației pentru protecția animalelor fac demersuri pentru scoaterea câinelui de luptă din acel mediu și să intre în grija lor.

ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...