spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăPrima PaginăAlegeri locale de infarct la Botoşani (video)

Alegeri locale de infarct la Botoşani (video)

♦Lupta dintre Cătălin Flutur şi Cosmin Andrei pentru Primăria Botoşani a fost una la baionetă, însă primarul în funcţie şi-a recunoscut înfrângerea, deşi a contestat rezultatul

Cursa pentru Primăria Botoşani s-a transformat ieri în cea mai strânsă luptă electorală din municipiu de după Revoluţie. Astfel, Cosmin Andrei, candidatul PSD, conduce lupta cu doar 16 voturi în plus faţă de primarul în funcţie, care se afla la al treilea mandat.

„A fost o bătălie crâncenă, o dezbatere de idei pe proiecte constructive şi iată, aceasta a fost decizia botoşănenilor, să avem o diferenţă infimă raportat la numărul total de voturi valabil exprimate la municipiul Botoşani. Dar, la fel ca într-o competiţie sportivă, unde se decide la fotografie, la fel se decide şi matematic în politică, chiar dacă asta înseamnă un singur vot în plus”, a declarat Cosmin Andrei.

Puţin după ora 2.00, când Cătălin Flutur  a ieşit public şi şi-a recunoscut înfrângerea, deşi a declarat că va contesta rezultatul.

„Cred că pot să existe şi nişte erori”

„Au fost nişte alegeri total atipice, cu o muncă dusă de fiecare dintre competitorii electorali în diferite forme. Suntem aproape de un subiect care iarăşi este unic. Suntem la faza la care am adunat voturile la toate secţiile de votare. Pentru mine este puţin ciudat, în condiţiile în care am câştigat 45 de secţii de votare. Sunt foarte intrigat că în primele 20 de minute după ora 21, când s-au închis secţiile de votare mi-au venit rezultatele de la 10 secţii de vot şi nu erau absolut normale. Am recuperat în timp foarte mult. Nu cred că putea cineva să valorifice votul în 20, 30 de minute. Cred că pot să existe şi nişte erori şi atunci vom contesta. Eu personal voi contesta, ca să mă lămuresc dacă e adevărat”, a declarat Cătălin Flutur.

Contestaţie respinsă de BECM

Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală (BECM) a respins în această dimineaţă, la ora 4.00, contestaţia depusă de PNL, în speţă candidatul Cătălin Flutur, privind renumărarea voturilor din toate secţiile. Până la ora 4.30 s-au renumărat doar voturile din secţiile din care reprezentanţii partidelor nu semnaseră încă procesele verbale. Aşa se face că, potrivit social democraţilor, diferenţa dintre Cosmin Andrei şi Cătălin Flutur este de numai şase voturi. Din acest motiv Cosmin Andrei nu va revendica victoria până după ce va fi validat şi ultimul proces verbal, liderii organizaţiei judeţene a PSD susţinând că au experienţa serii alegerilor prezidenţiale în care Mircea Geoană s-a culcat preşedinte şi s-a trezit a doua zi învins.

Cătălin Flutur mai are doar posibilitatea de a face apel la decizia BECM la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean.

PSD face legea la nivel de judeţ

PSD este marele câştigător al alegerilor locale la nivel de judeţ, obţinând victoria în mai multe primării decât a avut în mandatul trecut, iar aşteptările pentru şefia Consiliului Judeţean tind spre majoritatea simplă, deşi, la puţin timp după închiderea urnelor, s-ar fi mulţumit şi cu 40%.

Rezultatele parţiale arătau aseară că prestaţia candidaţilor PNL a fost mult supraestimată.

Una dintre surprizele acestui scrutin este câştigarea Primăriei Dimăcheni de către candidatul USR PLUS. De asemenea, poate cea mai mare surpriză din mediul rural a fost înregistrată la Dângeni, unde candidatul Pro România, Cătălin Ilaş, l-a învins pe actualul primar şi secretar general al organizaţiei judeţene a PNL, Cătălin Rotundu.

Tot Pro România a câştigat şi la Brăeşti. ALDE a câştigat Primăria Româneşti cu actualul primar în funcţie, pe care l-a cooptat de la PSD. Social democraţii, în schimb, s-au impus la Vişoara, în faţa primarului pe care ALDE îl luase de la PRU. PSD a câştigat şi la Corni, cu actualul viceprimar pe care l-au transferat de la ALDE.

Liderii social au anunţat că au câştigat 42 de primarii, însă cel mai mare câştig este că şi-au adjudecat şapte primării conduse până acum de liberali, respectiv Prăjeni, Dersca, Dobârceni, Mihălăşeni, Santa Mare, Havârna, George Enescu, Adăşeni, Ştiubieni.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020*

BOTOŞANI  PSD

DOROHOI     PSD

BUCECEA    PSD

DARABANI  PNL

FLĂMÂNZI  PNL

SĂVENI         PSD

ŞTEFĂNEŞTI           PNL

Adăşeni           PSD

Albeşti             PNL

Avrămeni        PSD

Băluşeni          PSD

Brăeşti             ProRomânia

Broscăuţi         PSD

Călăraşi           PNL

Cândeşti          PNL

Conceşti          independent

Copălău           PNL

Cordăreni        PSD

Corni               PSD

Coşula             PSD

Coţuşca           PNL

Cristeşti           PNL

Cristineşti        PNL

Curteşti           PSD

Dângeni           ProRomânia

Dersca             PSD

Dimăcheni       USR

Dobârceni        PSD

Drăguşeni        PSD

Durneşti          PNL

Frumuşica        PNL

G. Enescu PSD

Gorbăneşti       PSD

Havârna           PSD

Hilişeu Horia   PSD

Hudeşti           PSD

Hlipiceni          PSD

Ibăneşti           PNL

Leorda             PNL

Lozna             PSD

Lunca              PSD

M. Eminescu PNL

Manoleasa       PSD

Mihăileni         PSD

Mileanca          PSD

Mihălăşeni       PSD

Mitoc               PSD

Nicşeni            PNL

Păltiniş            PNL

Pomârla           PNL

Prăjeni             PSD

Rădăuţi Prut    PNL

Răchiţi             PNL

Răuseni           PSD

Ripiceni           PNL

Roma               PSD

Româneşti       ALDE

Santa Mare      PSD

Stăuceni          PNL

Suharău           independent

Suliţa               PMP

Şendriceni       PSD

Ştiubieni          PSD

Todireni           PSD

Truşeşti            PSD

Tudora PNL

Ungureni         PNL

Unţeni             PSD

Văculeşti         PSD

Vf. Câmpului  PSD

Viişoara           PSD

Vlădeni           PSD

Vlăsineşti        PSD

Vorona                        PSD

 

*conform numărătorii paralele realizate de partide

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...