Copii prădaţi de un poliţist fals

♦ Un dorohoian a fost condamnat la închisoare după ce a prădat mai mulţi copiii sub pretextul că vrea să îi protejeze 
♦ Printre victime se numără şi copilul unui vestit avocat din municipiul Dorohoi, care a fost prădat  pe stradă de telefonul mobil.

0

Minte perversă pentru un dorohoian pus pe furturi. Individul se dădea drept poliţist, acosta copii pe stradă şi, sub pretextul că vrea să îi protejeze, le cerea telefoanele sau bijuteriile, speriindu-i că ar fi urmăriţi de ţigani, după care dispărea cu bunurile respective. Prins de adevăraţii poliţişti, Nicu Vărzar, în vârstă de 47 de ani, a fost dat pe mâna magistraţilor şi condamnat la o pedeapsă rezultantă de şase ani şi 11 luni închisoare cu executare, el având la activ mai multe condamnări. Sentinţa definitivă a fost pronunţată, luni, de Curtea de Apel Suceava, bărbatul fiind încarcerat. „Instanţa reţine că gravitatea faptei săvârşită de către inculpat este una destul de ridicată, iar acesta nu prin prisma cuantumului prejudiciului cauzat, ci prin raportare la modul în care inculpatul a ales să acţioneze faţă de vulnerabilitatea vădită şi evidentă a persoanelor vătămate minore cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani”, au arătat magistraţii.

Victimele au vârste cuprinse între opt şi 12 ani

Individul, care a acţionat pe raza mai multor judeţe, a făcut mai multe victime. Ultimii copii prădaţi au fost din municipiul Suceava, victimele având vârste de 8 ani, 9 ani şi 12 ani. Dar acelaşi mod de acţiune a fost exersat şi în municipiul Iaşi, unde dorohoianul a acţionat timp de câteva săptămâni. Totodată, printre victimele lui s-a aflat şi copilul unui vestit avocat din municipiul Dorohoi, care a fost prădat tot pe stradă de telefonul mobil.

Zeci de furturi la activ

Recidivist, cu zeci de furturi la activ, Nicu Vărzar este fratele unui alt infractor, Ciprian Marius Vărzar, condamnat recent pentru fapte abominabile. Cunoscut sub porecla „Friptu”, acesta din urmă a încercat să devină la un moment dat liderul cerşetorilor din Botoşani. În vârstă de 37 de ani, Ciprian Marius Vărzar şi-a petrecut ultimii ani mai mult în spatele gratiilor.

Anul acesta, el a fost condamnat la Bacău la opt ani de puşcărie pentru viol şi trafic de minori, după ce în 2017, când se afla în libertate între două condamnări, el ar fi abuzat de o fată în vârstă de numai 11 ani. Tot anul acesta, Ciprian Marius Vărzar a fost condamnat şi de Judecătoria Suceava pentru două furturi comise în trecut. Anul trecut, după ce a fost eliberat din Penitenciarul Iaşi, el a rezistat în libertate doar trei zile. Asta pentru că, imediat ce s-a văzut liber, individul a ameninţat doi poliţişti şi doi agenţi de pază.

Acuzat de ultraj şi ameninţare, el a fost arestat şi condamnat definitiv, aflându-se din nou în spatele gratiilor. De altfel, şi fratele lui, Nicu Vărzar, este închis tot la Iaşi, încercând de mai mult timp să obţină eliberarea condiţionată.

 

 

+7 -1
se încarcă...