Cosmin Andrei este noul primar (Foto procesele verbale finale)

0

Biroul Electoral Municipal (BEM) Botoșani a finalizat procesul verbal privind alegerea primarului. Potrivit acestuia, noul primar al municipiului Botoșani este Cosmin Andrei, candidatul PSD. Acesta a adunat 10.960 de voturi, în timp ce fostul primar, Cătălin Flutur, a fost creditat cu 10.944 de voturi. Pe locul 3 s-a clasat Marcel Gheorghiță (Alianța USR+PLUS) cu 1.813 voturi. Candidatul independent Cătălin Silegeanu a luat 1.531 de voturi, în timp ce Liviu Toma (Pro România) doar 1.079 de voturi.

Datele din procesul verbal final vor fi introduse în sistem de statisticieni mâine la prânz, când va fi predat de către reprezentanții BEM la Biroul Electoral Județean pentru finalizarea alegerilor locale.

Val de contestaţii făcute de Flutur 

Desemnarea lui Cosmin Andrei vine după un val de contestații făcute de echipa lui Cătălin Flutur. Acestea au fost validate inițial de către membrii politici ai BEM. Acestea se refereau la renumărarea voturilor nule și a celor valabile exprimate în 18 secții din municipiul Botoșani.

PSD a obținut în instanță suspendarea deciziilor BEM și odată cu apariția unor noi note de la Biroul Electoral Central prin care se specifica foarte clar că se renumără doar voturile contestate în secție, BEM a revenit asupra deciziilor sale și a decis să încheie procesul electoral validând victoria lui Cosmin Andrei. Și asta nu înainte de a respinge o nouă contestație prin care PNL solicita amânarea încheierii procesului verbal până la judecare pe fond a proceselor deschise de PSD.

Chiar dacă decizia BEM este executorie, Cătălin Flutur are calea de a o contesta în instanță.

Deja ai votat!
se încarcă...