spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăTată ucis în faţa copiilor (video)

Tată ucis în faţa copiilor (video)

Un gest necugetat a lăsat patru copii fără ambii părinţi. Nenorocirea a avut loc ieri după-amiază în satul Poiana, din Flămânzi. O femeie, în vârstă de 41 de ani, şi-a înjunghiat soţul după o ceartă, iar bărbatul a murit la spital, la scurt timp. Scena şocantă a avut loc în faţa celor patru copii. De altfel, alerta a dat-o chiar fata cea mai mare a celor doi, în vârstă de doar nouă ani. Aceasta l-a sunat pe un unchi căruia i-a spus cu vocea sugrumată de frică:„mama l-a înjunghiat pe tata”. Unchiul copiilor a mers cu sufletul la gură la casa familiei, în faţa lui dezvăluindu-se o scenă de coşmar.

Bărbatul zăcea în pat plin de sânge pe piept, în dreptul inimii. Soţia era în casă, cu cuţitul în mână, iar cei patru copii plângeau speriaţi. Bărbatul a sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a fost trimis un echipaj al ambulanţei din Nicolae Bălcescu, reacţia fiind imediată. Realizând gravitatea cazului, asistenta a solicitat ajutorul unei ambulanţe cu medic, care a fost trimisă de la Botoşani în întâmpinare.

„Am fost solicitaţi pentru un pacient tânăr, de 42 de ani, care prezenta o plagă înjunghiată hemitorace stâng anterior prin agresiune. Acesta era în şoc hipovolemic, cu tensiune arterială nemăsurabilă. A fost stabilizat şi ulterior transportat la Urgenţe, starea lui fiind critică”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Din păcate, la scurt timp după ce a ajuns la spital, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar în ciuda încercărilor medicilor de a-l resuscita, acesta a decedat. Lama cuţitului, deşi îngustă, a fost înfiptă adânc în urma loviturii puternice a femeii, aceasta atingând mai multe organe interne de la nivelul toracelui, ceea ce a cauzat o hemoragie internă masivă.

Femeia a fost reţinută de poliţişti

Poliţiştii au deplasat mai multe echipaje la locuinţa familiei, la scurt timp ajungând şi un procuror, care a preluat ancheta. „Persoana bănuită de comiterea faptei se află în custodia Poliţiei. Competenţa în acest caz a fost declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, sub aspectul comiterii infracţiunii de omor”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

„Erau multe bătăi în casa lor”

Tragedia de ieri părea să fie prevestită într-un mod sumbru de conflictele dese pe care le aveau cei doi parteneri în trecut. „Erau multe bătăi în casa lor. El o agresa de multe ori. Uneori părea că o ţine sechestrată. Nu o lasă deloc să iasă din casă. La un moment dat, când era însărcinată, a bătut-o cu o sapă. Nu o dată a fost poliţia la ei la casă. Dar nu se întâmpla mare lucru”, a spus una dintre vecine.

Potrivit apropiaţilor, femeia a mers de mai multe ori la muncă în Germania. Tot timpul trimitea bani acasă pentru copii, iar soţul era casnic. „Ea ce mergea la muncă în străinătate. El îi strângea banii şi mai mergea şi la băut. O mai şi bătea. Dar şi ea mai consuma din când în când”, a spus o altă vecină a familiei.

Cu toate acestea, cei care au avut ieri cel mai mult de suferit, copiii, cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani, erau cel mai bine îngrijiţi. „Nu duceau lipsă de nimic. Erau tot timpul îngrijiţi, curaţi, îmbrăcaţi. Chiar erau nişte copii de care se vedea că se are grijă. Dar din păcate asistau la certurile lor tot timpul”, a spus un apropiat al familiei.

De altfel, micuţii, aflaţi în stare de şoc, au fost luaţi de poliţişti din casa groazei şi duşi la o rudă, fiind anunţată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Asistenţii sociali urmau, aseară, să îi consilieze pe micuţi şi să se decidă ce se va întâmpla cu ei, după ce tatăl a decedat, iar mama a fost reţinută.

Violenţa în familie ia amploare

Din păcate, cazuri tot mai grave ies la iveală în ultima perioadă, femei tinere căzând victime violenţei partenerilor de viaţă. O cauză este şi incapacitatea lor de a lua măsuri şi de a-i părăsi. Aşa s-a întâmplat la Corlăteni, când o femei de 62 de ani a fost ucisă cu toporul de partenerul ei de viaţă. Aceasta îl iertase cu câteva luni mai devreme după ce îi făcuse plângere pentru violenţă în familie.

Cu exact o lună mai devreme, un caz aproape asemănător a avut loc în Truşeşti. O femeie care îşi iertase de mai multe ori iubitul după ce a bătut-o şi ameninţat-o, a fost atacată de acesta cu un cuţit şi înjunghiată în spate de mai multe ori. Ulterior, speriat de ce a făcut, bărbatul s-a aruncat în faţa unui tren.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...