Primarii, obligați să scoată piețele în aer liber

Perspectiva închiderii piețelor și a blocării producătorilor să-și vândă marfa, determină conducerea Prefecturii să caute măsuri care să vină în întâmpinarea producătorilor.
În această seară, Instituția Prefectului a emis un comunicat în care anunță că „piețele agroalimentare vor funcționa în continuare”.

„Toți primarii de municipii, orașe sau comune care au organizate pe raza unității administrativ-teritoriale piețe agroalimentare se vor asigura că producătorii autohtoni vor avea acces, luând de urgență, următoarele măsuri: unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, autoritățile locale se vor organiza pentru a le deschide; unde nu se pot deschide, autoritățile locale vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor; iar în cazurile în care nu există nici această posibilitate se vor organiza piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Dan Nechifor, reprezentantul Guvernului în teritoriu, afirmă că acestea sunt soluții pe care „primarii sunt obligați să le pună de îndată în practică pentru protejarea producătorilor autohtoni în contextul închiderii temporare a pieţelor care nu sunt în aer liber”. „Ne preocupă ca producătorii locali să îşi poată vinde produsele, iar oamenii să le poată cumpăra în continuare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Mâine, la ora 11:00, va avea loc, la Instituția Prefectului, o ședință cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare localitate. Cu această ocazie se va discuta și situația din halele Pieței Centrale din municipiu, unde activează pe lângă producători individuali și magazine ale producătorilor. Acestea nu pot fi mutate în aer liber, iar autoritățile vor avea de căutat o soluție pentru soluție.

Deja ai votat!