joi, aprilie 18, 2024
AcasăPrima PaginăRază de speranţă pentru doi copii orfani (video)

Rază de speranţă pentru doi copii orfani (video)

♦ Copiii din Burleşti rămaşi orfani după ce ambii părinţi au sfârşit în circumstanţe tragice vor fi adoptaţi
♦ Cei doi fraţi au rămas fără mamă şi acoperiş deasupra capului după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări

Cei doi copii, din satul Burleşti, comuna Unţeni, care în urmă cu câteva zile au rămas singuri pe lume şi fără un acoperiş deasupra capului, după ce un incendiu devastator le-a răpit mama şi le-a distrus casa, au parte de o rază de speranţă. O familie din sat, impresionată de povestea lor tragică, a decis să îi adopte, atât pe fată de 11 ani, cât şi fratele ei de 13 ani.

„Mama era la pat şi nu a putut să se salveze, să se mişte şi să iasă afară. Copii stăteau la noi în ultima perioadă.  La noi mâncau, noi le mai dădeam o hăinuţă. Necăjiţi! Soţia şi cu mine am decis să îi luăm noi. Mai am cinci copii. Doi în Germania şi trei acasă. Dar unde sunt cinci guri la o masă pot să mai fie două”, a spus Dumitru Schiba, vecinul care vrea să îi adopte pe copii. Cei care doresc să îi ajute pe cei mici, pot să contacteze familia care îi îngrijeşte acum la numărul de telefon 0231556304.

Familia care a decis să îi adopte pe cei doi frăţiori se va ocupa şi de înmormântarea creştinească a mamei lor, urmând ca, după ce micuţii vor trece peste această traumă, să fie demarate procedurile de adopţie.

Casă bântuită de tragedii

Tatăl celor doi fraţi a murit în urmă cu câţiva ani, răpus de o boală nemiloasă, iar de atunci aceştia au rămas în grijă mamei, în vârstă de 42 de ani, care la rândul său, era bolnavă. În ultima perioadă rămăsese şi ea imobilizată la pat, iar cei trei trăiau din mila sătenilor.

Povestea lor de viaţă pare, însă, desprinsă dintr-un film horror. Astfel, în casa în care locuiau micuţii cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

„Cinci persoane decedate, toate în condiţii suspecte. Mai întâi a murit socrul ei, a căzut din picioare în holul casei. Apoi, pe un alt bărbat, l-am găsit în pat, mort. Apoi a murit bărbatul ei, iar la scurt timp mama femeii. Iar acum s-a prăpădit şi ea, odată cu casa”, a spus un vecin de-al familiei.

Incendiu observat de copii

Flăcările care au cuprins casa în seara zilei de vineri au fost observate chiar de către copii, în timp ce se întorceau acasă. Aceştia au cerut imediat ajutorul vecinilor, însă pentru femeie a fost prea târziu.

„Ea era bolnavă. A fost şi la Iaşi, dar nu au mai avut ce să îi mai facă. Soţul e mort de vreo doi-trei ani. Tot bolnav era. Copiii au rămas pe la un vecin. Pe copilul ăla mai mare l-am văzut la biserica şi a venit cineva şi l-a scos afară, probabil ca să mai facă cercetări aici. Doamne, ce greutate pe ei! Ferească Dumnezeu!”, a spus o vecină şocată de cele întâmplate.

Vecinilor li s-a făcut milă de cei doi frăţiori şi i-au luat la ei peste noapte.

„Au fost ajutaţi tot timpul”

Reprezentanţi Primăriei din comună spun că aveau familia în monitorizare şi ştiau că se descurcă greu dar, în ciuda acestui fapt, mama a ţinut neapărat să aibă copiii alături de ea. „Copiii au fost preluaţi imediat de vecini. Au stat mai întâi la două familii, separat, dar acum sunt împreună la o singură familie. Împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială o să stabilim o măsură care va fi cea mai bună pentru ei. Au fost ajutaţi tot timpul, dar mama a fost tot timpul împotriva vreunei măsuri de protecţie şi atunci i-am lăsat în familie. Până în ultima clipă, ea a vrut să aibă copiii lângă ea. Din păcate, în ultima perioadă nu prea mai avea autoritate asupra lor şi nici nu îi mai putea îngriji corespunzător”, a spus Viorica Paladie, asistenta socială din cadrul Primăriei Unţeni.

În urmă cercetărilor făcute la faţă locului, pompierii au stabilit că flăcările au pornit în urmă unui scurt circuit la instalaţia electrică.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...