Tânără amendată după un viol închipuit

♦ O tânără care a reclamat că a fost violată şi supusă la perversiuni a retractat totul în faţa poliţiei şi s-a trezit amendată cu 2.000 de lei

O tânără din comuna Prăjeni s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după ce a sunat la 112 pentru a reclama un fals viol. Întâmplarea s-a petrecut duminică seara, după ce tânăra a petrecut mai multe ore cu un tânăr şi cu amicii lui. După ce s-au despărţit, tânăra a sunat la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi a susţinut că a fost luată cu forţa de trei tineri care au supus-o la perversiuni şi i-au făcut fotografii indecente.

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor din Flămânzi, care au deschis imediat o anchetă. Astfel, în scurt timp a fost constituită o echipă operativă, care a început investigaţiile, mai ales că tânăra îl nominalizase pe unul dintre presupuşii agresori. Doar că cercetările aveau să scoată la iveală faptul că duminică, tânăra a vorbit la telefon cu aşa-zisul agresor, care a invitat-o în vizită la el. Fata a chemat un taxi şi a mers la cel în cauză, unde a întreţinut raporturi sexuale de bună voie. Ba mai mult, la un moment dat au venit încă doi tineri şi s-au pus cu toţii la băut.

Minciuni recunoscute în faţa poliţiştilor

După ce s-a înserat, iar toţi au plecat acasă, tânăra a sunat la 112 şi a reclamat agresiunea sexuală. Audiată de poliţişti, aşa-zisa victimă a recunoscut că nu a fost nimic adevărat şi că a sunat la 112 fiindu-i frică ca nu cumva tânărul la care a fost să nu vină după ea şi să o agreseze.

Anchetatorii bănuiesc, însă, că la mijloc ar putea fi vorba de o posibilă răzbunare pentru că tânăra spera să primească şi o sumă de bani să se poată întoarce acasă cu un taxi. Doar că sesizarea tinerei nu a rămas fără urmări.

„Cea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 2.000 de lei pentru alertarea fără motiv a poliţiei”, a arătat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Caz similar în judeţ

Doar că povestea nu este singulară. La sfârşitul săptămânii trecute, un alt bărbat dintr-o comună de lângă Dorohoi a sunat la 112 pentru a reclama faptul că soţia lui ar fi fost violată. Ca să fie mai convingător, bărbatul susţinea că are şi probe, chiloţii femeii şi prezervativul folosit de agresor. Investigaţiile aveau să arate că femeia plecase în comuna Păltiniş să-l ajute pe un bărbat la treabă, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice a întreţinut raportul sexual consfinţit. Prin urmare, femeia a refuzat să depună plângere privind aşa-zisul viol, cazul urmând să fie clasat.

 

Deja ai votat!